Annonce:
Annonce:

Gidseltager kendte Kouachi-brødre

Amedy Coulibaly stod ifølge politiet bag gidseltagningen i det jødiske supermarked i det østlige Paris. Her er, hvad vi ved om ham

(Foto: AP Photo/Prefecture de Police de Paris)
(Foto: AP Photo/Prefecture de Police de Paris)
Annonce:
Følg Krimi

Gidseltageren fra det jødiske supermarked i det østlige Paris, er ifølge politiet den 33-årige Amedy Coulibaly. Han skulle ifølge flere franske aviser, heriblandt Le Monde, kende de to Kouachi-brødre.

Kouachi-brødrene er mistænkt for at stå bag skyderiet på Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker blev dræbt. De tre mistænkte skulle kende hinanden fra Buttes-Chaumont-netværket, hvor de rekrutterede krigere til at kæmpe for al-Qaueda i Irak.

Terror-mistænkt: 'En forvirret kamæleon'

Amedy Coulibaly er tidligere sat i forbindelse med terror. Tilbage i 2010 dukkede hans navn op sammen med Cherif Kouachi, da de angiveligt havde planer om at befri islamisten Smain Ait Ali Belkacem, som stod bag bombningen af den parisiske metro i 1995, hvor 30 mennesker døde. Han modtog i 2013 en dom på fem år for sin rolle i planlægningen.

Han blev dog løsladt for to måneder siden.

Annonce:

Ifølge avisen Le Monde, fulgte Amedy Coulibaly den dømte terrorist Djamel Beghal. Det samme var Cherif Kouachi. Ifølge politiaflytninger af telefoner, kom det frem  at de to terror-mistænkte skulle have besøgt Beghals hjem i Sydfrankrig.

Konen var kriminel

Den 26-årige kvinde Hayat Boumeddiene, der af det franske politi, blev efterlyst sammen med Amedy Coulibaly, har været hans partner siden 2010. Flere medier beretter, at de er gift. Hun skulle have boet i hans hjem, imens han var i fængsel. De to blev tidligere i dag eftersøgt af det franske politi, for drabet på den kvindelige betjent. Hun er blev ifølge TV2 første gang afhørt med relation til terror af det franske politi tilbage i 2004. De beretter ligeledes, at kvinden er dømt for flere former af kriminalitet.

Både Kouachi-brødrene og Amedy Coulibaly er angiveligt blevet dræbt under politi-aktioner tidligere i dag. Det er stadig usikkert, om Hayat Boumeddiene.

Her kan du se en opsummering af den dramatiske dag

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: