Gidsler gemte sig i kølerum i fem timer

Flere gidsler overlevede ved at gemme sig i fem timer i et kølerum i det jødiske supermarked under gidseldramaet fredag

Flere gidsler overlevede det blodig angreb i et supermarked i Paris ved at gemme sig i et kølerum. (Foto: AP)
Flere gidsler overlevede det blodig angreb i et supermarked i Paris ved at gemme sig i et kølerum. (Foto: AP)

Frankrig er stadig i chok efter to terrorangreb har lammet landet og kostet 17 franskmænd livet.

Men midt i mørket siver der nu historier ud, der efterlader lidt lys og håb.

Under gidseldramaet fredag i et jødisk supermarked i Paris overlevede flere gidsler ved at lukke sig inde i et kølerum, mens Amedy Coulibaly holdt flere gidsler i skak i supermarkedet.

Det fortæller pårørende til nogle af gidslerne til det franske nyhedsbureau AFP, efter gidseltagningen nu er afsluttet.

En mand i 30'erne ved navn llan og hans tre-årige gemte sig angiveligt sammen med flere andre gidsler i kølerummet op mod fem timer, efter llan snarrådigt fik sin søn og flere andre gidsler i sikkerhed, da han så, at en mand havde taget gidsler i forretningen. Faderen beskyttede sin søn mod kulden ved straks at tage sin jakke af og svøbe sin søn ind i den.

Imens blev llans moder klar over, at hendes søn og barnebarn var fanget i mareridtet og besluttede ikke at kontakte dem, hverken ved tekst eller ved et opkald.

I stedet gav hun angiveligt sin søns nummer til politiet, der kunne spore llans nummer og finde ud af, hvor han og nogle af de andre gidsler befandt sig.

Ifølge den franske anklager var llans hurtige reaktion altafgørende for, at så mange overlevede, da politiet stormede forretningen og dræbte gidseltageren Amedy Coulibaly.

Kæreste jagtes stadig
Selv om gidseldramaet endte lykkeligt for llan og hans søn, mistede fire af de andre gidsler i forretningen livet, da politiet talstærkt stormede supermarkedet.

Politiet har dog endnu ikke afklaret, om de fire gidsler allerede havde mistet livet, da politiet besluttede at rykke ind.

Der er dog stadig flere uafklarede spørgsmål omkring angrebet. Politiet har nemlig sat en veritabel menneskejagt ind på Amedy Coulibalyds kone den 26-årige Hayat Boumeddiene.

I første omgang kom det frem, at hun havde været til stede i supermarkedet under gidseltagningen og var flygtet i den totale forvirring, da politiet rykkede ind. Det er dog endnu ikke bekræftet.

Politiet er dog stadig interesserede i at få fat i hende, da hun utallige gange har været i kontakt med konen til en af de to Kouachi brødre, som startede de blodige angreb, da de onsdag brød ind på satiremagasinet Charlie Hebdo og dræbte 10 af magasinets medarbejdere og senere skød to politimænd.

Det vides ikke hvilken rolle Hayat Boumeddiene har haft i terroren.