Gigantisk lotto-gevinst: Her får alle chokolade

Kvickly-kunder i Prøvestencentret i Helsingør får chokolade og brede smil fra personalet. Ukendt vandt 315 millioner kroner i kiosken

Salgsassistenten Josefine Junker har måske haft en vinderkupon til over 315 millioner kroner mellem hænderne. Foto: Søren Wesseltoft Danske Spil
Salgsassistenten Josefine Junker har måske haft en vinderkupon til over 315 millioner kroner mellem hænderne. Foto: Søren Wesseltoft Danske Spil
Følg Krimi

Kender du den heldige vinder? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Er heldet sluppet op i Helsingør, eller har man så meget, at der er noget tilbage efter den største lotto-gevinst i danmarkshistorien?

Spørgsmålet stiller de sig selv i kiosken i Kvickly i Prøvestenscentret, hvor vinderkuponen på 315.009.958 kroner i Eurojackpot er købt. Der er lørdag taget højde for lykkeriddere i hobetal ved ekstra personale i kiosken.

- Vi har ekstra bemanding i dag, så vi kan undgå kø. Vi forventer, at der bliver solgt langt flere kuponer. Men det kan også være, at der ikke komme nogen, fordi de tror, at heldet er brugt op hos os, siger salgsassistent fra kiosken i Kvickly, Josefine Junker, til Ekstra Bladet.

Danmarkhistoriens største gevinst! 315 mio. kr

Chokolade til alle

Vinderen, som spillede tallene 1, 16, 18, 29 og 44 samt stjernetallene 2 og 7, har endnu ikke meldt sig. I mellemtiden får kunderne glæde af den store gevinst.

- Vi uddeler chokolade til kunder for at fejre den her sindssygt store gevinst. Det er jo helt surrealistisk. Måske har jeg haft kuponen mellem hænderne, fortæller salgsassistenten.

De 315 millioner kroner er mere end 180 millioner kroner mere end den forrige Danmarksrekord, der lød på 135 millioner, der blev udløst i oktober 2012. I kiosken håber salgsassistenten, at vinderen er en af de faste spillere.

Danmarks mest heldige Føtex

Håber vinder er velkendt

- Vi ved lige så lidt som alle andre, men vi er sindssygt glade og stolte over, at vinderen er fra vores kiosk. Jeg håber, det er en af de faste kunder, fordi det kunne være sjovt, hvis det er en man kender, siger Josefine Junker.

For at vinde 1. præmiepuljen i Eurojackpot skal spilleren have fem vindertal og to stjernetal på række på sin spilkupon. Det har aftenens danske vinder som den eneste blandt de mange europæere, der har spillet med.

Førtidspensionister vinder millioner i Lotto

Dermed løber danskeren med hele 1. præmiepuljen, som har vokset sig større og større siden 26. december 2014.

Ville ikke tjekke i kiosken

Danske spil er lørdag til stede i kiosken i Helsingør, hvor man pynter op og laver den enorme gevinst til en fest. Flere er kommet for at tjekke deres kupon, men muligheden for den gevinsten giver forskellige reaktioner.

- En kunde ville ikke have tjekket sin kupon, da hun hørte, at kuponen til 315 millioner kroner var købt i kiosken. Hun ville hjem til sig selv og tjekke, om hun havde vundet, siger kommunikationsmedarbejder Karen Minke fra Danske Spil til Ekstra Bladet.

Danske spil: Hold godt fast

Hos Danske spil glæder man sig over at kunne udbetale den fælleseuropiske gevinst til en dansker.

- Vi sender nogle folk over i Kvickly med alt det vindermateriale, vi har, for at gøre folk opmærksomme på, at gevinsten er vundet der, siger Karen Minke.

Vandt syv millioner i Lotto: Sådan skal pengene bruges

Hun fortæller, at mange vindere ikke er helt trygge ved at begive sig ned i den lokale kiosk eller supermarked med deres værdifulde kupon.

- Man skal bare holde rigtig godt fast i sådan en kupon. Hvis man er mere tilpas med det, kan man tage ud til vores kontor i Brøndby, siger Karen Minke.

Eurojackpot er et samarbejde mellem 14 europæiske lande, som skal gøre europæiske lotto-spillere til multimillionærer.

Finland, Slovenien, Holland, Tyskland, Norge og Danmark er nogle af de lande, som bidrager til de gigantiske puljer.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.