Gik amok med kødøkse

Tiltalt. En mand gik amok i Brøndby i marts, hvor han ifølge anklager kastede fliser, slog med økse og tog halsgreb

En i dag 41-årig mand er tiltalt for at have forsøgt at slå en anden person ihjel ved at jagte vedkommende rundt med en kødøkse over hovedet samt ved at kaste store fliser efter personen. Sagen begynder ved Retten i Glostrup 24. september. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
En i dag 41-årig mand er tiltalt for at have forsøgt at slå en anden person ihjel ved at jagte vedkommende rundt med en kødøkse over hovedet samt ved at kaste store fliser efter personen. Sagen begynder ved Retten i Glostrup 24. september. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Krimi

Med store fliser og en kødøkse forsøgte en dengang 40-årig mand at slå en anden person ihjel en eftermiddag i marts.

Det mener i hvert fald anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi, som har tiltalt manden for drabsforsøg samt flere andre grove forbrydelser.

Episoderne udspillede sig den 19. marts på en plads i Brøndby. Her tog manden ifølge anklageskriftet fat i en flise, der målte cirka 40x20 centimeter, og kastede den mod en person tæt på.

Vedkommende nåede at dukke sig, men det fik ikke den 40-årige til at give op.

I stedet tog han fat i en ny flise med en vægt på over tre kilo, løftede den over hovedet og knaldede den ned i hovedet på personen, fremgår det af anklageskriftet.

Men selv om den 40-årige herefter forlod stedet, var overfaldet langtfra ovre. Han vendte nemlig tilbage, og denne gang havde han en kødøkse i hånden, mener anklagemyndigheden.

Med den løftet over hovedet slog han ud efter den forurettedes baghoved og råbte noget i retning af: 'Jeg slår dig ihjel'. Folk på stedet nåede at stoppe øksemandens slag, så kun personens jakke blev ramt.

Ifølge anklagemyndigheden jagtede den 40-årige den anden person rundt i det lille område, hvor han slog ud efter vedkommende. Den 40-årige huggede til sidst øksen i en låge ind til området.

Også andre personer kom angiveligt til at mærke mandens vrede. Ifølge anklageskriftet langede den 40-årige ud efter en 16-årig dreng, som han ramte med en knyttet næve på skulderen, hvorefter han fik fat med en hånd om drengens hals.

Han holdt så hårdt fast, at den 16-årige var ved at besvime, mens manden igen truede med at slå ihjel. Det lykkedes dog drengen at vriste sig fri og flygte.

Direktør fængslet for narkohandel før drab

Da politiet kom og anholdt manden, fik han på grund af coronakrisen et mundbind på.

Det lykkedes ham dog at vriste det af og sige, at han havde corona, hvorefter han ifølge anklagerne hostede politiassistenten kraftigt i ansigtet.

Sagen mod den nu 41-årige begynder 24. september ved Retten i Glostrup, hvor den bliver ført som en såkaldt nævningesag.

Det betyder, at anklagemyndigheden går efter en straf på mindst fire års fængsel til den påståede øksemand.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby