Glemte flæskesteg i ovnen i aftes: Mand reddet ud af lejlighed her til morgen

En 27-årig mand satte flæskestegen i ovnen i aftes og faldt i søvn. Og så bredte stegeosen sig

Sådan skal en veltilberedt flæskesteg se ud. Men det gik i nat helt galt for en 27-årig mand, da han forsøgte at lave sprøde svær. (Foto: Jonathan Bjerg Møller)
Sådan skal en veltilberedt flæskesteg se ud. Men det gik i nat helt galt for en 27-årig mand, da han forsøgte at lave sprøde svær. (Foto: Jonathan Bjerg Møller)

En 27-årig mand fra Viby syd for Roskilde sov ualmindeligt tungt, da både naboer, politi og Roskilde Brandvæsen tidligt onsdag morgen ankom til hans lejlighed på Parkvej i byen.

Og det endda selv om, der stod røg ud af både brevsprækker og døre, så naboerne var bange for, at der var brand i mandens lejlighed.

En enkelt vågnede af stanken og røgen klokken 5.45 og alarmerede politiet.

Der var imidlertid ikke brand, viste det sig, da brandfolk kom ind i lejligheden til manden. Til gengæld fremgår det af politirapporten, at der lå en 'meget brændt flæskesteg' i ovnen hos manden. En steg, som sandsynligvis var blevet sat i ovnen i aftes, og da sværen lige skulle gøres ekstra sprød, har grillfunktionen også været sat til.

Men uheldigvis var manden faldet i søvn, og det gjorde, at stegeosen blev mere og mere krads fra stegen, ligesom luften i lejligheden blev så tæt af røg, at det stod ud af alle sprækker.

Manden sov imidlertid videre.

- Aftensmaden var blevet noget sveden, kan man roligt sige, siger pressekonsulent Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Manden blev reddet ud af lejligheden og kørt til tjek for røgforgiftning på sygehuset i Roskilde.

Ifølge Midt- og Vestjællands Politi var manden alene i lejligheden, og det fremgår ikke af politirapporten, hvordan mandens tilstand i øvrigt havde været forud for hans forsøg på at lave aftensmad til sig selv.