Glistrups forsvarer: Parken-sag bygger på løse postulater

- Jeg er fuldstændig flintrende ligeglad med, hvad anklagemyndigheden mener og opfatter, siger forsvarer

Jørgen Glistrup ses her med sin medtiltalte, Flemming Østergaard Foto: Mogens Flindt
Jørgen Glistrup ses her med sin medtiltalte, Flemming Østergaard Foto: Mogens Flindt

Anklagemyndigheden tager ikke sit ansvar for at løfte bevisbyrden alvorligt.

Sådan lyder det fra en af forsvarerne i sagen om påstået kursfup i Parken, hvor to tidligere Parken-topfolk - Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup - er tiltalt.

Torsdag er det Karoly Nemeth, forsvarer for tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup, som procederer, og han langer skarpt ud efter anklagemyndigheden.

Don Ø foran Københavns Byret tidligere i sagen. Foto: Mikkel Khan Tariq/Polfoto Krimi Don Ø: Retfærdigheden vil sejre

- Man kommer med løse postulater, og de hænger i luften. Konklusioner har vi ikke mange af, siger Karoly Nemeth, som ikke mener, at anklagemyndigheden har fremlagt klare beviser i sagen.

Flintrende ligeglad med anklagemyndighedens mening

- Jeg er fuldstændig flintrende ligeglad med, hvad anklagemyndigheden mener og opfatter, og det skal domsmandsretten også være, siger Karoly Nemeth.

Retssagen om kursfup i Parken blev indledt 15. december, og forude ligger mange timers gennemgang af handler med Parkens aktier, kursudvikling, mails og afspilning af telefonsamtaler.

Men anklagemyndigheden bruger materialet misvisende, siger Karoly Nemeth. Han henviser blandt andet til den minutiøse gennemgang af aktiehandler og telefonsamtaler, som anklagemyndigheden har afspillet.

- Anklagemyndigheden har grebet nogle enkelte sætninger ud af telefonsamtalerne og har brugt dem - eller skal man sige misbrugt dem, siger forsvareren.

'Udførte bestyrelses beslutninger'

- Det her er ikke kursmanipulation. Det her er manipulation med kurser fra anklagemyndighedens side. Det er uacceptabelt, tilføjer han senere om anklagemyndighedens gennemgang af handler med Parken-aktier.

Karoly Nemeth vil have Jørgen Glistrup frifundet for alle anklager. Han anstrengte sig for at købe Parkens egne aktier så billigt som muligt, lyder det.

- Glistrup handlede ikke på egen hånd og forgodtbefindende - han udførte de beslutninger, som bestyrelsen havde truffet, siger Karoly Nemeth.

Karoly Nemeth fortsatte, hvor tidligere Parken-formand Flemming Østergaards forsvarer, Sysette Vinding Kruse, slap. Hun var onsdag også meget skarp i sin kritik af anklagemyndighedens bevisførelse.

- Det er ikke nok, hvad anklageren har af opfattelse om sagen, eller hvad de synes om dette eller hint. Det, der er relevant, er, hvad der kan bevises, sagde hun blandt andet under sin procedure.

Hvis det står til anklagemyndigheden, skal Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup idømmes to års ubetinget fængsel for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder. Begge nægter sig skydige og kræver frifindelse.