Göteborg-gangstere filmede deres ofre efter likvideringer

Vidner fortæller frygtelige detaljer om, hvordan gerningsmændene bag det voldsomme skyderi i Göteborg onsdag aften trak en mobil frem og filmede deres sårede og dræbte ofre efter angrebet

To personer er dræbt og 8 alvorligt såret efter et voldsomt skyderi på et værtshus i Göteborg onsdag aften (Foto: AP)

Det var fuldstændigt vanvittige scener der sent onsdag aften udspillede sig på en restaurant og bar på Vårväderstroget i den svenske by Göteborg, da maskerede mænd stormede en stedet og åbnede ild mod værtshusets gæster, der for de flestes vedkommende fulgte med i Champions League braget mellem FC Barcelona og Manchester City.

Vidner fortæller til Aftonbladet, at den ene af de to gerningsmænd bar en overtræksvest med skriften Politi.

To personer blev dræbt ved angrebet mens yderligere otte blev såret.

På trods af voldsomheden af angrebet, var gerningsmændene fattede efter skyderiet.

Blodpletter var stadig synlige torsdag efter det skyderiet, hvor to personer mistede livet (Foto: AP)
Blodpletter var stadig synlige torsdag efter det skyderiet, hvor to personer mistede livet (Foto: AP)
 

- Efter de tømte magasinet ind i menneskemængden trak en af gerningsmændene sin mobiltelefon op, og begyndte at filme ofrene, fortæller et vidne, der var tilstede på baren under selve skyderiet.

Det svenske politi vil hverken be- eller afkræfte, hvorvidt en af gerningsmændene skulle have filmet de forsvarsløse ofre efter angrebet, men siger:

- Der er tale om koldblodige mord. Hvis det er sandt (at de filmede red.) er det endnu mere grufuldt, siger talsmand politiet i Västra Götaland, Christer Fuxborg til Aftonbladet.

Uskyldige skudt
Det svenske politi arbejder ud fra en tese om, at det voldsomme skyderi er banderelateret, men det var dog langt fra alle personerne på sportsbaren, der havde forbindelser til den kriminelle underverden i byen.

Foruden en 25-årig mand, som de svenske medier udpeger som det primære mål for angrebet, blev den 20-årige Petar Petrovic dræbt ved angrebet.

20-årige Petar havde indfundet sig på beværtningen på Vårväderstorget for at købe mad og se Champions League sammen med en kammerat, da gerningsmændene kom til stedet.

Politichef Klas Friberg oplyser, at skyderiet har relationer til en bandekonflikt i byen (Foto: AP)
Politichef Klas Friberg oplyser, at skyderiet har relationer til en bandekonflikt i byen (Foto: AP)

- Efter hvad jeg har fået at vide, var han udenfor, da det skete, da han skulle vente på sin kammerat, der var på toilettet, siger Petar Petrovic' mor til Aftonbladet.

Det svenske politi beskriver mordet på 20-årige Petar som en ren likvidering.

- De skød ham direkte i hovedet og flere gange i brystet. I alt blev han ramt af fire skud, oplyser en politikilde.

I følge oplysningerne skulle Petar være blevet dræbt efter det 25-årige primære mål for angrebet var blevet likvideret inde på selve baren, da gerningsmændene ville forlade stedet.

Efterlyser rød bil
Gerningsmændene forlod stedet i en rød bil og denne bil er lige nu et af svensk politis bedste spor i sagen.

Man har endnu ikke foretaget nogle anholdelser i sagen, men svensk politi har flere steder oplyst, 'at man har en god formodning om, hvem gerningsmændene er'.

Torsdag aften foretog politiet i Göteborg tre anholdelser i forbindelse med fundet af et våben i en bil byen, men hvorvidt bilen og det konfiskerede våben har noget med onsdagens skyderi at gøre er endnu uvist.