Grædende polsk tyveknægt dømt - stjal kinesisk filmstjernes smykker på Københavnerhotel

Københavns Byret har netop afsagt dom i sagen om smykketyveriet på Hotel Kong Frederik i december - smykker vurderet til fire millioner kroner

Grædende polsk tyveknægt dømt - stjal kinesisk filmstjernes smykker på Københavnerhotel

Fra da den kinesiske skuespillerinde var på besøg i Danmark. Her fortæller hun om sine smykker

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Den 33-årige polak Rafal Ireneusz Tomczyk er netop idømt ti måneders fængsel og udvisning i seks år i sagen, hvor han 6. december i fjor stjal smykker fra den kinesiske filmstjerne Liu Tao, der boede på Hotel Kong Frederik i København.

Stjal milliondyre smykker fra kinesisk filmstjerne i København

Med sig havde hun smykker til en samlet værdi af godt fire millioner kr. Og det var de smykker, polakken sidst på eftermiddagen stjal den pågældende decemberdag, da han trængte ind på stjernens hotelværelse og stjal værelsets værdiboks, som smykkerne lå i.

- Jeg er frygtelig ked af det og jeg skammer mig. Giv mig en chance mere, så vil jeg arbejde for at gøre det godt igen, sagde han grædende, da han ved sagens slutning fik mulighed for at sige et sidste ord.

Den kinesiske stjerne var i byen for at lave en reklame for Ecco. Og i den forbindelse skulle hun bære de dyre smykker.

Selv har tyveknægten under sagen forklaret, at det var tilfældigt, at han stjal stjernens smykker. Han udvalgte sig hendes værelse, fordi det lå yderst på fjerde sal, hvor han vurderede, at der var mindst chance for at blive opdaget.

Omvendt spekulerede anklager, Ebbe Arentoft, under sin afsluttende procedure i at polakken eventuelt forud for tyveriet havde skaffet sig viden om, at stjernen var på hotellet og med sig havde de dyre smykker.

Men den påstand var ikke yderligere dokumenteret under retssagen.

Og forsvarer i sagen, Kristian Braad Jensen, omtalte under sin procedure, hvordan han vurderede sagen til at være banal og præget af tilfældigheder.

Hotellets sikkerhed syntes heller ikke helt i top - polakken havde i hvert fald ingen problemer med at komme ind og videre ud på hotellets gange.

Ved retssagen forklarede han, at han var gået lige ind og op på fjerde sal, hvor den kinesiske filmstjerne boede.

Hotellets direktør har også vidnet ved retssagen. Og her forklarede han, at det egentlig kræver nøglekort, hvis man skal køre i hotellets elevator.

Desuden har man indført et system på hotellets gange, hvor der skal bruges nøglekort for at komme ind på selve gangen.

Hoteldirektøren forklarede, at han hotellet ikke kendt til, at filmstjernen havde milliondyre smykker med sig.

- Havde vi vidst det, skulle det selvfølelig have været håndteret anderledes, sagde hoteldirektøren.

- Grundlæggende har vi ikke den slags faciliteter, tilføjede han.