Den danske studerende og turist, Ahmad Walid Rashidi, som i juli blev maltrakteret i ansigtet i, hvad han selv kalder en voldelig 'hate crime', foran en natklub i Athen, har nu sat medierne og det politiske landskab i alarmberedskab i det kriseramte EU-land.
Efter at være vendt tilbage til Athen for at råbe politiet og retssystemet op og sætte fokus på fremmedhad har den 28-årige dansker af afghansk oprindelse i løbet af få dage trukket forsider i utallige dagblade og magasiner og givet 18 interviews om sin sag.
Det fortæller han Ekstra Bladet i et telefon-interview.
- TV-stationer som CNN og NBC har også henvendt sig. De har bedt mig om at blive i landet, så de går ind i historien. Og her i weekenden kommer jeg også på græsk tv. Det overrasker mig positivt, at der har været så stor medieinteresse hernede, siger Ahmad Walid Rashidi.
Men han er skuffet over, at historien ikke vækker mere genklang i Danmark. Den tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen, har til gengæld på sin Twitter-profil gjort sit ved at støtte danskeren.
Løkke om overfald på dansker: 'Jeg væmmes'
Høreskade og brækket næse
I overfaldet blev Ahmad Walid Rashidi som tidligere omtalt i Ekstra Bladet udsat for slag og spark, som brækkede hans næse og også kastede brud på temporalknoglen i øret med nedsat hørelse til følge samt en ødelagt benprotese af sig.
Hans to iranske kammerater fik kæbebrud.
De syv til ti dørmandstyper, som angreb de tre mænd, råbte ifølge Ahmad og den kvæstede kammerat, som Ekstra Bladet også har talt med, racistiske skældsord, mens de slog og sparkede.
Ahmad Walid Rashidi er ikke i tvivl om, hvorfor netop hans kamp for retfærdighed har udløst så massiv medieinteresse i et land, hvor overfald på flygtninge og asylansøgere er dagligdag.
- Jeg er en turist, som vil have retfærdighed, men ikke er en del af de politiske fløje. Det gør indtryk. Ingen grækere er interesserede i, at der bliver tegnet et billede af deres land som et sted, hvor 'hate crimes' er udbredt, og hvor politiet helt åbenlyst ikke gør deres arbejde, siger han.
Ofre slog selv alarm
Selv regeringsvenlige medier har givet artikler om sagen en markant opsætning.
De journalister, danskeren har talt med, har typisk hæftet sig ved det opsigtsvækkende i, at det var et af voldsofrene og ikke en af de utallige øjenvidner til overfaldet i Athens festgade, som slog alarm til ordensmagten.
Ahmad Walid Rashidi er kommet sig over en del af de fysiske skader og er også psykisk ved godt mod. Han fastholder, at hans mål med turen tilbage til 'Porten til Europa' selvfølgelig er at få stillet gerningsmændene til ansvar og få politiet til at indlede en effektiv efterforskning.
- Jeg mistede benet til islamiske krigere i mit land, og nu har jeg mistet min hørelse og min balance til racister. Jeg har betalt to gange med min krop for problemer, jeg er født med, siger Ahmad Walid Rashidi.
Voldssager mod flygtninge
Danskeren beskriver selv angrebet i Athens natteliv som blodigt og smertefuldt men fastholder, at det har gjort mere ondt, at myndighederne efterfølgende har diskrimineret ham ved ikke at skride til handling overfor voldsmændene.
Ahmad Walid Rashidi vil også gerne rejse en debat om, hvad han kalder myndighedernes passivitet overfor anmeldelser om 'hate crime'.
Amnesty International frigav tidligere i år ifølge det græske medie Ta Nea en rapport, som dokumenterer, at antallet af voldssager rettet mod flygtninge i Grækenlands områder ind mod Tyrkiets grænse er markant stigende.