Græske 'bombe-tosser' skal blive i Danmark

De to grækere, som i Københavns Lufthavn spøgte med bombe, var klar til at stille 750.000 kroner i sikkerhed

- De tiltalte er villige til at stille en sikkerhed på 750.000 kroner.

Sådan lyder det onsdag i Københavns Byret fra forsvarsadvokat Mikael Bernhoft.

Han forsvarer den ene af to grækere, som har siddet i Vestre Fængsel siden 19. november, fordi de i Københavns Lufthavn spøgte med at have en bombe i kufferten.

En del passagerer blev evakueret til et af lufthavnens parkeringshuse. (Foto: Linda Johansen) Krimi To anholdt efter bombe-spøg i Københavns Lufthavn

Det anselige beløb vidner om, at det "ikke er det klientel, vi typisk ser her i retten", bemærker Bernhoft.

Den ene af grækerne er direktør i flere europæiske virksomheder, og ifølge hans LinkedIn-profil har han en fortid på det ansete amerikanske universitet Harvard.

Rejsende er blevet gennet ud af Københavns Lufthavn, hvor man ifølge lufthavnens presseafdeling har fundet en mistænkelig kuffert. (Foto: Læserfoto) Krimi Besked til rejsende: 'I skal ud'!

I retten er det kommet frem, at frihedsberøvelsen har haft store professionelle konsekvenser for de to forretningsmænd.

- Dette er en meget uheldig joke-sag, som kom på det værst tænkelige tidspunkt, siger Mikael Bernhoft med henvisning til terrorangrebet i Paris 13. november.

Anklagemyndigheden mener, at de to grækere skal forblive fængslet indtil 16. december, mens forsvarerne hellere ser, at deres klienter stiller en økonomisk garanti for, at de vil møde op til den kommende retssag.

Se også: Terminal 3 i Københavns Lufthavn er blevet evakueret

- Når dygtige, travle og ustraffede forretningsmænd taber hovedet, så er de også klar til at stå til ansvar, siger Mikael Bernhoff.

- Hele episoden var en intern joke, og jeg garanterer for, at havde de tiltalte vidst, at det ville føre til rømning af terminalen, så havde de tiet helt stille.

Retten vælger imidlertid en helt tredje løsning, nemlig at inddrage grækernes pas. De to mænd på 33 og 65 år bliver løsladt, men de må ikke forlade landet.

Mændene er tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 om at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv ved at true med at foretage en strafbar handling.

De to rejsende tiltales også for at være årsag til omfattende forstyrrelser af flytrafikken.

En kvindelig medarbejder i lufthavnen blev nervøs, fordi mændene fastholdt "spøgen" og kom med tilføjelsen om, at den ene var en eftersøgt terrorist fra Paris.

Episoden fik politiet til at evakuere hele terminalen.

Retten regner med at kunne afsige en dom over mændene inden jul.