Grimhøjmoskéen: Vi advarede politiet om mand med kniv

24-årig medbragte en kniv til morgenbøn i en aarhusiansk moské, inden han senere truede betjente og blev skudt

Et par blodige, efterladte sko markerede mandag eftermiddag gerningsstedet, hvor en 24-årig mand blev ramt af skud fra politiet. (Foto/redigering: Ernst van Norde/Mikkel Cramon)

Ved du noget, eller har du et tip? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Grimhøjmoskéen i Aarhus advarede politiet om en 24-årig mand, inden han mandag eftermiddag angreb betjente med en kniv og derefter blev skudt af politiet.

Det siger moskéens talsmand, Oussama El Saadi, til Ekstra Bladet.

Ifølge talsmanden mødte den 24-årige mand op til mandagens morgenbøn med en kniv, som han viste frem.

- Han lavede bønnen og snakkede lidt med folk. Her kunne nogen hurtigt konstatere, at han ikke var helt stabil. Hans opførsel var mærkelig, som om han var syg, siger Oussama El Saadi.

Bad før skudepisode
Det var dr.dk, der tidligere i dag kunne fortælle, at folk i moskéen undrede sig over den unge mands adfærd og derfor ringede til politiet.

- Han er ikke en, der er kommet hos os tidligere. Han var der første gang søndag aften, og så kom han igen i morges, fortæller talsmanden til Ekstra Bladet.

Manden deltog også ved middagsbønnen mandag frem til klokken 12.20.

Ved episoden på Karen Blixens Boulevard i Brabrand mandag kort efter klokken 13 gik han ifølge politiet efterfølgende til angreb på en politipatrulje med kniven.

En video optaget under hændelsen viser, at den 24-årige gik rundt med en finger i luften - en gestikuleren, der ofte forbindes med sympati for Islamisk Stat.

- Læg dig ned, læg dig ned! Videoen her viser, hvordan en kvindelig og en mandlig betjent i forbindelse med skudepisoden - uden held - forsøger at få manden til at falde til ro og blive liggende på jorden. (Privatoptagelser)

Østjyllands Politi vil ikke kommentere oplysningerne fra moskeen, og på mandagens pressemøde på politigården i Aarhus ønskede chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen heller ikke at udtale sig nærmere om et eventuelt motiv bag den 24-åriges adfærd.

- Vi efterforsker nu, hvad der egentlig ligger bag. Men vi er stadig så tidligt i efterforskningen, at vi ikke kan sige mere om et egentlig motiv, lød det fra Klaus Arboe Rasmussen.

(Video: Ernst van Norde)

I forbindelse med episoden har politiet nu optrappet deres tilstedeværelse i området omkring Gellerupparken, hvor der fra i dag vil blive opstillet en mobil politistation. 

- Vi vil være ekstra synligt til stede i den vestlige del af Aarhus. Samtidig er vi meget interesserede i at høre fra borgere, der kunne ligge inde med oplysninger, der kunne være relevante i den her sag, siger Klaus Arboe Rasmussen.