Grinede af advarsel: En uge efter blev han myrdet

En uge før drab i et sommerhus i Veddinge Bakker fortalte offeret sin ekskone, at han havde fået en advarsel fra politiet om, at han var i livsfare - drabet er fortsat uopklaret

Det er endnu uopklaret, hvorfor Jørgen Lund blev myrdet, mens han sad en vinteraften i sit sommerhus i Veddinge Bakker. Foto: Privat
Det er endnu uopklaret, hvorfor Jørgen Lund blev myrdet, mens han sad en vinteraften i sit sommerhus i Veddinge Bakker. Foto: Privat

Kender du til sagen, tip Ekstra Bladet på 1224@eb.dk/sms 1224 (alm smstakst)

- Hold da kæft. Politiet siger, at mit liv er i livsfare.

Sådan lød det fra den 42-årige Jørgen Lund i begyndelsen af januar i år, da han var på besøg hos den ekskone, som Jørgen Lund havde et nært og venskabeligt forhold til.

En uge efter blev Jørgen Lund fundet i sin stue i et sommerhus i Veddinge Bakker.

Snigmorder kan stå bag: Linses ven Jørgen blev myrdet i sommerhus

Han var ramt af skud i hovedet affyret udefra gennem et vindue af en endnu ukendt gerningsmand, der formentlig i ly af mørket havde sneget sig frem mod det gule sommerhus.

Utroligt nok var Jørgen Lund i live, men hårdt såret, da han blev fundet i sommerhuset et halvt døgns tid efter.

Han blev overført til hospitalet med lægehelikopter, men dagen efter - mandag den 16. januar - måtte lægerne give op. Jørgen Lund blev erklæret død.


Her blev en 42-årig mand skudt. Video: Per Rasmussen

Ingen anholdt
Her små fire måneder efter er ingen blevet anholdt i sagen.

Det er den tidligere hustru, Trine Østergaard som fortæller, at Jørgen Lund selv oplyste, at han havde fået en advarsel fra nogen i politiet om, at der var nogle dødstrusler mod ham. Hvem, der stod bag, er uklart.

- Jørgen trådte ind af min dør og fortalte, at nu skulle jeg bare høre. Politiets bandeenhed havde kontaktet ham og sagt, at hans liv var i fare, og at de ville gerne have et møde med ham. Han var meget nonchalant, og grinede lidt af det, siger Trine Østergaard til Ekstra Bladet.

Ondt år: Så galt er det gået for eks-rockernes klub

Af familie og venner er Jørgen Lund beskrevet som en bodybuilder-gut med et stort hjerte. I følge ekskonen var Jørgen Lund som en stor dreng og deres forhold var mest af alt som en bror og søsters.

Kriminelle miljøer
Udover at have en stor omgangskreds, der blandt andre talte kendte boksere og Kessler-familien fra København, færdedes Jørgen Lund i kriminelle miljøer i Nordvestsjælland. Selv havde den 42-årige en lang række domme i bagagen.

I løbet af sidste år havde han af ukendte årsager angiveligt fået sig nogle fjendskaber på nakken. I hvert fald begyndte han at kigge sig mere over skulderen og havde også flyttet en del rundt.

- Men Jørgen virkede aldrig rigtig bange for noget, og da han fortalte mig om snakken med politiet sagde han, at så måtte de jo bare passe på ham, siger Trine Østergaard.

Linses ven likvideret i sommerhus: Et 'vanskeligt miljø'

Tæt til kroppen
Politiet på Midt og Vestsjælland har siden drabet på Jørgen Lund holdt kortene tæt til kroppen i efterforskningen, og efterforskningschef Kim Løvkvist vil blot sige til Ekstra Bladet om den mulige advarsel kort før Jørgen Lunds brutale død:

- Vi kender godt til den oplysning og har hørt det fra flere sider. Vi har også hørt, at han ikke tog det alvorligt. Vi har afprøvet informationen, men det er ikke lykkedes at få bekræftet eller afkræftet om den samtale med politifolk har fundet sted.

- Hvad ville du sige til, hvis nogen i politiet havde talt med Jørgen Lund om en sådan advarsel, men ikke fortæller jer, der skal opklare drabet, om det?

- Vi kan ikke faktuelt sige, om den advarsel har fundet sted, eller om det blot er rygter, er svaret fra Kim Løvkvist.

Jørgen Lund blev bisat fra Lumsås Kirke den 27. januar.


Begravelse af den myrdede Jørgen i Lumsås Kirke. Både Linse og Mikkel Kessler deltog i bisættelsen.

Drabsoffer bisat: Derfor står der en Porsche på kisten