Grov sag: Rockere og bandemedlemmer i parløb

Personer relateret til NNV og Satudarah er blevet sigtet i en sag om afpresning, vold og trusler som led i organiseret bandekriminalitet

Følg Krimi

Et centralt Satudarah-medlem blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør sammen med figurer, der i følge Ekstra Bladets research er lige så centrale figurer i NNV-banden - den pt stærkeste gruppering i hovedstadsområdet.

Sagen handler om afpresning og vold mod forskellige personer som led i den organiserede bandekriminalitet. Alle de sigtede nægter sig skyldige.

Ifølge sigtelserne blev et af ofrene flere gange udsat for frihedsberøvelse, vold og trusler med skydevåben og kniv for at få ham eller hans familie til at udlevere 220.000 kroner.

Han blev blandt andet tvunget ind i en bil i Brøndby Strand og fragtet rundt på Sjælland i flere timer, hvor han mod sin vilje blev kørt til Værebroparken i Bagsværd, hvor han blev udsat for, hvor ikke under fem personer tildelte ham slag og spark, som medførte at hans ene øre delvist blev revet af med indlæggelse på hospital til følge.

Ifølge sigtelserne blev der også sendt gentagne sms'er til de forurettede, hvor de blev truet med vold, hvis de ikke betalte 'gælden'. 'Pengene i min varetægt i morgen. Ellers så bliver der ballade. Jeg flyver hjem personligt og knepper dig. Jeg har fået nok af dig. Ellers sender jeg rotter ind under din dør', lyder en af truslerne.

En af de sigtede ved dagens grundlovsforhør, blev anholdt i fængslet, fordi han er sigtet i en anden sag om vold og bortførelse - politiet mener nemlig, han var med, da tre personer 16. januar blev bortført i Århus og tvunget med på en køretur, der endte på motorvejen ved Vejle.

Stor aktion: Bandefolk anholdt for voldsom kriminalitet

Tætte gennem længere tid
At netop Satudarah-folk og NNV-medlemmer er tætte er langt fra en enkeltstående affære. Kilder med indsigt i miljøet oplyser, at folk fra disse to grupperinger igennem længere tid har stået hinanden nær.

Så nær, at en større gruppe på 20-30 NNV-folk var inviteret til og deltog i Satudarahs store fest, der blev holdt i nogle selskabslokaler i Avedøre 27. januar i fjor.

Desuden er Satudarah-medlemmer en del gange blevet set på den Røde Plads på Nørrebro, hvor også NNV-folk har deres gang.

Samtidig likes og kommenteres der lystigt i kammeratlig tone på hinandens opslag på sociale medier.

NNV-grupperingen voksede sig stor henover sommeren 2018, hvor den var part i en kort, men heftig konflikt med Brothas-banden. Og flere af de nuværende NNV-figurer har faktisk tidligere været organiseret som medlemmer i en støtteklub til Satudarah. Støtteklubben kaldte sig dengang i 2016 for Saudarah. Den er dog siden blevet opløst.

Kaotisk retsmøde
Onsdagens grundlovsforhør var noget kaotisk. De sigtede kom dumpende ind løbende, samtidig med at anklageren måtte starte med at læse sigtelserne op for nogle af de sigtede, der var ankommet, fordi fængslingsfristen på 24 timer var tæt på at udløbe.

Hver gang en ny sigtet blev ført ind i retten, begyndte han at snakke med tilhørerne, så de måtte irettesættes af dommeren.

En yngre fyr med sort halvlangt hår i toppen, kortklippet i siderne og fuldskæg var den første sigtede, der kom ind. Han virkede hidsigt anspændt, spejdede ned mod tilhørerpladserne og sagde noget på et udenlandsk sprog, så han blev irettesat.

Det forhindrede ham dog ikke i kort efter højt og vredt at vende sig om og råbe mod en af de medsigtede.

- Han står og spiller smart over for mig. Lad være med at snakke til mig, lød det.

Hans advokat forklarede efterfølgende, at hans klient ikke har fået sin medicin i dag, og det kunne forklare, hvis han var lidt opfarende.

- Vi andre er sgu også psykiske syge, fik det en anden af de sigtede til at sige.

Dommeren valgte på anklagerens begæring at lukkede dørene til retsmødet af hensyn til efterforskningen, selvom forsvarerne protesterede. De sigtede er også beskyttet af navneforbud.

Retsmødet er stadig i gang.

Læs live-sporet fra dagens retsmøde her (artiklen fortsætter nedenunder):

 

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind