Gruppe af asylansøgere gik helt til Sverige over Øresundsbroen

Det er lykkedes en gruppe asylansøgere at gå til Sverige via Øresundsforbindelsen. Flere har gjort forsøget

For første gang er det lykkedes fem asylansøgere at gå hele vejen til Sverige via Øresundsforbindelsen. Det skete 12. maj, bekræfter svensk politi.

Gruppen gik i tunnelen ved Kastrup og passerede via Peberholm til broen, hvor de nåede Sverige uden at blive stoppet.

- Det var en gruppe af unge, der alle var under 18 år gamle. Vi tog hånd om dem og overlod dem til Migrationsverket, så de kunne søge asyl, siger talsmand for svensk politis region Syd Ewa-Gun Westford.

Migrationsverket er den svenske pendant til Udlændingestyrelsen.

Ewa-Gun Westford fortæller, at det ikke er første gang, flygtninge har prøvet at gå til Sverige. Tidligere er de dog blevet stoppet på vejen. Så sent som torsdag forsøgte en anden gruppe at gå til Sverige via Øresundsforbindelsen.

Forbindelsen har en stribe alarmer, der går i gang, hvis personer forsøger at gå igennem tunnelen. Gruppen af fem, der nåede hele vejen, udløste også alarmerne og fik stoppet togdriften. Det til trods nåede de altså hele vejen over.

- Vi tror på, at der kommer til at blive flere, der forsøger, fordi flygtningepresset er øget.

- Men det er forbudt, og det er farligt både for dem selv og andre trafikanter. Derfor er det livsvigtigt, at de bliver opdaget i tide. Vi vil også gerne opfordre folk til at ringe til os, hvis de opdager flygtninge i tunnelen, siger Ewa-Gun Westford.

Svensk politi mener, at opgaven grundlæggende ligger på den danske side, når det kommer til at stoppe flygtninge i at gå gennem tunnelen.

- Det er svært for os at stoppe det, for det er jo på den danske side, og det er Danmarks ansvar at stoppe det. Men vi forsøger, så godt vi kan, at få budskabet ud om, at det er farligt, siger Ewa-Gun Westford.

Til mediet News Øresund fortæller Øresundsbron, der står for forbindelsen, at flere end 55 asylansøgere har forsøgt at gå til Sverige i år via tunnel og bro.

- Vi er meget bekymrede over dette her, og vi vil se på, om der er noget, vi kan gøre for at forbedre overvågningen.

- Det værste er, at disse mennesker jo risikerer deres liv, siger talsmand for Øresundsbron Sanne Holmqvist til News Øresund.