Gruppe skræmte asylansøgere i bus og fordømmes i Tyskland

Tysklands regering tager kraftigt afstand fra, at en gruppe mennesker chikanerede asylansøgere i Sachsen

Tysklands regering sender mandag hårde ord mod den gruppe mennesker, der torsdag blokerede vejen for cirka 20 asylansøgere, der forsøgte at nå ind til et asylcenter i den østlige delstat Sachsen.

- Hvor koldhjertet og kujonagtig skal man være for at stille sig op foran en flygtningebus, for at bande og råbe for at skræmme de mennesker, der sidder derinde, heriblandt flere kvinder og børn, lyder det fra Steffen Seibert, talsmand for regeringen.

Episoden fandt sted torsdag aften i den lille by Clausnitz i Sachsen, hvor omkring 100 mennesker blokerede indgangen til asylcentret og blandt andet råbte, "vi er folket".

Videomateriale fra stedet viser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at en menneskemængde omringer bussen, hvilket forhindrer asylansøgerne i at komme ud.

Regeringen kalder mandag på en pressekonference antiflygtninge-demonstrationen for "dybt skammelig".

Seibert opfordrer folk til individuelt at tage afstand fra racisme.

- Det er ikke noget, vi kan løse med regler fra Berlin. Det er noget, vi som samfund må vise, at vi har en klar holdning til. Det er noget, som vi kan gøre. Det er noget, som hver enkelt af jer kan gøre, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Over weekenden blev der, igen i Sachsen, sat ild til et splinternyt asylcenter, mens flere tilskuere jublede og klappede. Nogle stillede sig i vejen for, at brandvæsnet kunne nå frem.

Tyskland, som modtog 1,1 millioner asylansøgere sidste år, har registreret en stigning i antallet af angreb mod asyl- og modtagecentre.