Gruppevoldtægter i Tyskland: Unge aftalte sexoverfald på WhatsApp

Lokkede piger med køreture, hvor de blev gruppevoldtaget

Dean Martin L. menes at have fungeret som lokkedue for voldtægtsbanden. I forbindelse med efterforskningen af sagen frigav politiet dette billede af den 18-årige. Efterfølgende meldte han sig selv.
Foto: Tysk politi
Dean Martin L. menes at have fungeret som lokkedue for voldtægtsbanden. I forbindelse med efterforskningen af sagen frigav politiet dette billede af den 18-årige. Efterfølgende meldte han sig selv. Foto: Tysk politi
Følg Krimi

Mindst fire piger blev den tiltalte voldtægtsbandes ofre, mens yderligere tre blev forsøgt voldtaget.

I dag begynder retssagen ved retten i Essen, hvor fire unge i alderen 18 til 24 samt en 17-årig dreng er på anklagebænken. De tiltalte tilhører den etniske Sinti-minoritet.

Alle de tiltalte nægter sig skyldige.

Rheinische Post beskriver, hvordan ofrene blev truet med tæsk og død, hvis ikke de makkede ret. Politiet vurderer, at ikke alle de tiltalte har deltaget i alle de omtalte sexovergreb, men at de på forskellig vis og i forskellige konstellationer har deltaget i rækken af overgreb.

Fælles for krænkelserne har været, at ofrene på sociale medier er blevet chattet op af en af de tiltalte, som derefter har aftalt møder med pigerne, hvor tre er 16 år, er blevet lokket til at mødes et sted i hovedsageligt Gelsenkirchen.

Her er lokkefuglen kommet i bil, hvor der også var andre med. Ved enkelte lejligheder har nogle af krænkerne haft gemt sig i bilens baggagerum. Pigerne er blevet lokket med på køretur, hvor de så er blevet voldtaget på forskellige øde områder samt i et enkelt tilfælde på et hotelværelse.

Voldtægterne har været overmåde brutale. Og det er politiets vurdering, at de i al deres gru har været velplanlagte.

Undervejs i sagen har politiet gennemgået hundredevis af chatbeskeder på både Facebook og WhatsApp, hvor krænkerne har drøftet hvilke ofre, der skulle voldtages.

Blandt andet er der blevet rundsendt billeder af de mulige voldtægtsmål.

Den tiltalte gruppe har også haft drøftet deres gerninger på de sociale mediers chatfunktioner.

En af beskederne lyder eksempelvis 'Når pigerne kommer ud af min bil, har de først og fremmest brug for terapi.'

Myndighederne har ikke det fulde overblik over, hvor mange piger, der er blevet voldtaget. Men går dog ud fra, der er yderligere ofre end dem, der har meldt sig - og som nu er del af sagen mod de fem.

Ifølge planen er der dom i november.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind