Grusomme anklager: Fem kvinder gennembanket og voldtaget

En 44-årig mand fra en lille landsby ved Brønderslev er tiltalt i en grusom sexsag, hvor fem kvinder angiveligt har været udsat for vold, tvang, trusler og sexovergreb over en 10-årig periode. Han nægter sig skyldig

Grusomme anklager: Fem kvinder gennembanket og voldtaget

Den lille landsby ved Brønderslev syner ikke af meget. Det er et af de steder, hvor alle kender alle - og hvor alle ved, hvad der foregår.

Men byen, der er idyllisk placeret blandt grønne marker og høje træer, har en alt anden end idyllisk historie. I hvert fald hvis man skal tro anklagerne mod en af byens beboere, en 44-årig mand.

Ifølge politiet står han bag adskillige tilfælde af vold, voldtægt, trusler, tvang og bedrageri - primært mod fem kvinder. Overgrebene skulle være sket på flere adresser i Øst- og Nordjylland.

Selv nægter han sig skyldig. Det eneste, han erkender, er mindre forseelser som for eksempel at have kørt bil uden kørekort.

- Han må være meget, meget syg. Ellers gør man ikke sådan noget. Det er jo helt ude i skoven, og jeg håber, han aldrig viser sig her igen, hvis han er skyldig og en dag ude i fremtiden slippes løs, siger Allan, der er nabo til det ene af den tiltaltes to huse i landsbyen.

49647244.jpg 

Allan har kun hilst på den 44-årige ganske få gange og har som et par andre beboere, Ekstra Bladet møder i det lille samfund, ikke noget særligt at sige om manden, der kom til landsbyen i slutningen af 2013.

- Men nu er han jo ikke dømt, så vi skal også passe på med ikke at lade hadet løbe af med os.

Anklageskriftet mod den 44-årige mand, som er tiltalt sammen med en  udgør 52 punkter - heraf fire, der omhandler grove voldtægter samt adskillige tilfælde af grov vold - heriblandt slag, spark.

Manden er også tiltalt for trusler, tvang og adskillige tilfælde af bedrageri, hvor han - ifølge anklageskriftet - blandt andet har tvunget en kvinde til at åbne konti i forskellige butikker, heriblandt et byggemarked, hvor igennem han efterfølgende købte materialer for flere tusinde kroner.

Se kortet og læs alle de grusomme anklager mod manden her:

Sagen starter i Retten i Hjørring 29. september, og der er afsat 25 retsdage og indkaldt omkring 50 vidner.

Dommen forventes at falde 10. december, og kendes den 44-årige skyldig, risikerer han en forvaringsdom, fordi retslægerådet ud fra en mentalundersøgelse har udtalt, at han er 'til fare for andres liv og helbred'.

- Det er en helt ekstraordinær sag. Jeg har personligt ikke haft en tilsvarende sag og har heller aldrig hørt om andre i samme kategori og i et så stort omfang, siger anklager Peter Rask, Nordjyllands Politi, til Ekstra Bladet.