Guldfugl angav rockervenner under døgnlang afhøring

Tre rockere nægter sig skyldige i omfattende sag om vold, afpresning, våben og stoffer.

Under en maratonafhøring i november sidste år angav et prøvemedlem af rockergruppen Bandidos sine rockerkammerater over for politiet. "Guldfuglen", som politiet kalder ham, havde så meget at fortælle om, at afhøringen af ham varede et døgn.

Det fortæller specialanklager Emil Folker torsdag ved Retten i Nykøbing Falster, hvor tre medlemmer af Bandidos sidder tiltalt i en sag om besiddelse af flere skydevåben, vold, afpresning, hash og kokain.

- Sagens bevistema bliver et langt stykke hen ad vejen hans (Guldfuglens, red.) forklaring, og om den støttes af andre beviser i sagen, fortæller Emil Folker i sin forelæggelse af sagen for retten.

Guldfuglen, som skal afhøres i retten fredag, bliver med andre ord afgørende for sagen. Han har selv modtaget en dom på syv et halvt års fængsel for de forbrydelser, som han har tilstået at have været indblandet i.

- Han kommer her i morgen. Der vil være et stort sikkerhedsopbud, men det skal man ikke lade sig skræmme af. Det er, fordi vi passer godt på, fortæller Emil Folker.

Det var i september sidste år, at overløberen første gang henvendte sig til politiet. Han fortalte, at han var gået under jorden, og at han følte sig snydt af sine kammerater i Bandidos.

I november henvendte han sig så igen, og det var her, at den ét døgn lange afhøring foregik. Overløberen tilstod så mange forhold, at anklagemyndigheden efterfølgende krævede manden varetægtsfængslet. Og det blev han 13. november sidste år.

To af de mænd, som er tiltalt i sagen, har haft højtstående positioner i den lokale afdeling af Bandidos på Falster - et såkaldt chapter kaldet South Island. Den tredje tiltalte er prøvemedlem i gruppen.

Et af de højtstående medlemmer har erkendt besiddelse af en mindre mængde kokain til eget forbrug, men derudover nægter alle tiltalte sig skyldige.

Forsvarsadvokat André Rouvillain lod under Emil Folkers forelæggelse forstå, at han ikke bryder sig om betegnelsen "Guldfugl".

- Kan vi ikke lade være med at kalde ham det. Det er en foregribelse af bevisførelsen, lyder det fra Rouvillain.

Sagen er sat til at strække sig over seks dage. Ingen af de tiltalte ønsker at udtale sig under sagen.