Guldfugl-kompleks tæller 27 sigtede, tiltalte og dømte

En frafalden rockers oplysninger til politiet har ført til domme, tiltaler og sigtelser mod 27 personer.

De tre mænd, som torsdag sidder tiltalt ved Retten i Nykøbing Falster i en sag om våben, stoffer, vold og afpresning, er blot en lille del af det samlede sagskompleks.

Sagskomplekset udspringer af en såkaldt guldfugl, som er en tidligere bandidosrocker, der har lagt kortene på bordet over for politiet.

27 personer er samlet set i politiets og anklagemyndighedens søgelys i sagen. Det oplyser specialanklager Emil Folker ved torsdagens retsmøde.

Ud over de tre tiltalte og 'Guldfuglen', der selv er dømt, har fem personer fået domme i sagen. To af dem har anket til landsretten, yderligere én person er kendt skyldig og afventer en dom.

- Derudover er der rejst sigtelse mod i alt 17 personer, fortæller Emil Folker.

Flere af de personer, som er sigtet i sagen er torsdag til stede i retten, hvor de tre bandidosrockere er tiltalt. To af rockerne bestred poster som henholdsvis præsident og vicepræsident i den lokale afdeling af Bandidos i Nykøbing Falster

Andre sigtede var i retten repræsenteret ved de forsvarsadvokater, som er blevet dem beskikket i sagen.

Det var i september sidste år, at den såkaldte guldfugl henvendte sig til politiet første gang. Siden valgte han at angive en lang række af sine tidligere kammerater i Bandidos, og det er det, som har ført til rækken af sager.

"Guldfuglen" har selv fået en dom på syv et halvt års fængsel i sagen. Retten anså det i den forbindelse som en formildende omstændighed, at han havde valgt at samarbejde med politiet og anklagemyndigheden.

"Guldfuglen" er altså sluppet billigere, end hvis han var blevet dømt i en mere normal sag, hvor det var politiet alene, der havde gravet beviserne frem.

Til gengæld har 'Guldfuglen' tilstået en række forhold, som politiet muligvis aldrig var kommet i nærheden af at kunne opklare, og ifølge Emil Folker var det i sin tid baggrunden for, at politiet fandt ham troværdig.

Sagen mod de tre bandidosrockere ventes at vare seks dage.