Guldsmede mistænkt: Købte tyvekoster af bandefolk fra LTF

Bandemedlemmer begik systematiske indbrud, mener politiet. To af dem sigtes nu også for overfaldet i Vestre Fængsel på to Black Army-folk

Følg Krimi

Lejligheder i København og Nordsjælland blev gennem godt to måneder systematisk plyndret for flere millioner kr. af tre medlemmer af den københavnske bande Loyal To Familia, mener politiet.

Retten i Lyngby afsiger dom onsdag over bandefolkene på 23, 24 og 25 år, og senioranklager Lasse Biehl fra politiets bandeenhed, Særlig Efterforskning Øst, har anmodet retten om at sprænge strafferammen for den 25-årige LTF´er, fordi han anses som hovedmand bag indbruddene.

Straffen for indbrud af særlig grov beskaffenhed er seks år, men anklageren har også bedt retten om at bruge § 88 i straffeloven, der kan hæve strafferammen med op til det halve, når der er tale om professionel kriminalitet under ’særdeles skærpende’ omstændigheder. Anklageren har dog alligevel 'kun' påstået en straf på fem-seks års fængsel til den 25-årige.

Dommen er afsagt her til morgen: Fængsel til tre bandemedlemmer for stribe af indbrud

Den 25-årige er alene tiltalt for 91 indbrud eller forsøg med et samlet udbytte på cirka to millioner kr. LTF´erne har nægtet sig skyldige under den 15 dage lange retssag, hvor de har forholdt sig helt tavse i retten. Undervejs har de et par dage fået støtte af kammerater som tilhørere, hvoraf nogle i retten var iført LFT-tøj.

Black Army overfaldet i fængslet
To af de tiltalte, den 25-årige og den 24-årige, er nu flyttet fra varetægtsfængsel i indbrudssagen til varetægt i en grov voldssag, fordi de to LTF´ere, ifølge sigtelsen, deltog i overfaldet på to medlemmer af banden Black Army i Vestre Fængsel den 20. juni.

Her fik de to Black Army grove tæsk med slag, spark og tramp af fem medindsatte med relationer til LTF, siger politiet. Overfaldet, der menes at være en del af en ulmende konflikt mellem de to bander, som ellers hidtil har været venner, er fanget af fængslets videoovervågning. De fem voldssigtede er fængslet i 20 dage. De har delvist erkendt vold, men ikke af grov karakter.

Politiets beviser i indbrudssagen bygger blandt andet på observationer og teleoplysninger, der placerer bandemedlemmerne på gerningsstederne.

Lyn-indbrud
De har, ifølge tiltalen, arbejdet organiseret og hurtigt. De har valgt mindre lejligheder, fordi de er hurtigere at gennemsøge for værdier end store huse. Fra døren er sparket ind eller brudt op med et koben, og til tyvene er flygtet, er der kun gået få minutter.

De har ladet designermøbler og dyr elektronik ligge og er først og fremmest gået efter guld, smykker og kontanter.

Fra indbruddet er de ofte kørt direkte til en hæler og har solgt tyvekosterne, mener politiet. To guldsmede på Nørrebro og Vesterbro er under mistanke for at have aftaget guld og sølv fra indbruddene. Hos den ene guldsmed fandt politiet tyvekoster fra fire indbrud.

Politiet slog til den 13. oktober sidste år, hvor de nu tiltalte blev anholdt og fængslet. Dengang blev de foreløbigt sigtet for 28 indbrud, men under efterforskningen voksede sagen, hvor der nu er rejst tiltale for 117 forskellige forhold, flest indbrud og forsøg. Sagen fylder cirka 6000 sider.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt