Annonce:
Annonce:

Gymnasieelever sigtet: Forfalskede coronapas

Elever har erkendt at have forfalsket deres testsvar, så de kunne møde til undervisning

Annonce:
Følg Krimi

Seks studerende ved et gymnasium i Aarhus er blevet sigtet for at have forfalsket deres coronapas for at kunne møde til undervisning.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Gymnasiet henvendte sig i sidste uge til politiet, fordi en medarbejder havde opdaget et mistænkeligt coronatestsvar, som en af skolens elever havde sendt ind.

Medarbejderen havde bemærket, at der var nogle detaljer ved testsvaret, der så anderledes ud. Det fik gymnasiet til at gennemgå alle testsvar, og her fandt de i første omgang frem til i alt fem forfalskede coronapas.

- Vi kan ikke komme nærmere ind på, hvad de har gjort, for vi vil helst ikke risikere, at andre bliver inspireret, siger politiinspektør René Raffo til Ekstra Bladet.

Risikerer dobbeltstraf
Der er tale om to piger og tre drenge i alderen 16 til 18 år, som under en samtale på skolen alle erkendte at have forfalsket deres testsvar.

Annonce:

Sagen blev herefter overgivet til politiet, der har sigtet eleverne for dokumentfalsk. I denne uge blev endnu en af gymnasiets elever, en 17-årig pige, sigtet for at have forfalsket sit coronapas, oplyser politiet.

- Det er rigtig dumt at forfalske sit coronapas, for det kan få langvarige konsekvenser for en ung gymnasieelev. Ud over den straf, man bliver idømt i retten, kan det også give en plet på straffeattesten, som kan få betydning for de unges uddannelses- og jobmuligheder, fortæller René Raffo.

- Det er også derfor, vi melder det her ud, så vi forhåbentlig kan forebygge, at andre unge får samme idé.

Straffen for denne type dokumentfalsk vil typisk være mellem 20 og 40 dages betinget fængsel. Men fordi der er tale om en straffelovsovertrædelse, der har relation til coronapandemien, kan straffen potentielt forhøjes til det dobbelte.

Det skyldes den meget omdiskuterede paragraf 81d i straffeloven.

- Det er anklagemyndigheden, som skal træffe afgørelse om, om man vil forsøge at tage den her paragraf i brug, oplyser politiinspektøren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: