Gymnasielærer dømt for blodigt drab med bajonet

Dræbte 74-årig pensionist fra Tønder under yderst blodigt overfald

Den dømte gymnasielærer Bjørn Frank Jensen fra Tønder. Han har anket dommen på de tolv års fængsel. (Foto: Facebook)
Den dømte gymnasielærer Bjørn Frank Jensen fra Tønder. Han har anket dommen på de tolv års fængsel. (Foto: Facebook)

Den 34-årige gymnasielærer Bjørn Frank Jensen fra Tønder er blevet kendt skyldig i at have dræbt den 74-årige pensionist, Ernst Ellebye, i december sidste år.

Gymnasielæreren er blevet sendt tolv år bag tremmer af et nævningeting i Sønderborg, fordi han blandt andet jog en bajonet dybt ind i hjernen på den gamle mand.

 

 

Bjørn Frank Jensen ankede dommen på stedet.

Anklageskrift: Pensionist blev myrdet med daggert

Drillet til julefrokost
Det yderst blodige drab fandt sted den 21. december på Bargumsvej i Tønder, hvor den nu afdøde pensionist døde.

Bjørn Frank Jensen havde været til julefrokost med sine kolleger på Tønder Gymnasium i Tønder.

I de foregående retsmøder har han forklaret, at han var noget beruset og at kollegerne havde drillet ham med et stævnemøde, som var slået fejl.

Derfor valgte han at gå hjem.

Troede han var min svigerfar
Den 34-årige tog imidlertid fejl af lejlighederne. Da nøglen ikke passede, trængte han ind i Ernst Ellebys lejlighed ved at smadre et vindue i døren.

Pensionisten gik til angreb på Bjørn Frank Jensen med bajonetten.

- Jeg troede i første omgang, at det var min tidligere svigerfar, som var ved at stjæle ting i min lejlighed, har den 34-årige forklaret.

De to mænd endte i en kamp på liv og død. På et tidspunkt trængte den 20,5 cm. lange bajonet dybt ind i hovedet på pensionisten.

Den gamle mand blev stukket flere steder på kroppen og sparket. Han lå døende og i fosterstilling i en blodpøl, da politiet ankom til stedet.

Autonom fortid
En retsmediciner har fastslået, at det kræver stor kraft at bore kniven gennem den tykke hjerneskal. Pensionisten havde over 50 stik og sår på kroppen.

Først adskillige timer efter slagsmålet, gik det op for Bjørn Frank Jensend, at det var ham, der havde taget fejl af lejlighederne.

Den 34-årige har en lang fortid i den autonome miljø på Nørrebro i København, hvor han deltog i flere slagsmål. Han er selv blevet overfaldet to gange. Den ene gang fik han stukket en kniv i maven.

- Jeg fik social angst. Jeg lukkede mig inde og blev sindssygt bange for at blive overfaldet. Jeg er stadig bange for at blive overfaldet, har Bjørn Frank Jensen tidligere forklaret.

Får ikke far igen
Den dræbtes søn, Jonas Ellebye, siger til Ekstra Bladet, at han er glad for dommen.

- Min familie og jeg får ikke min kære far igen. Men retfærdigheden sker nu fyldest. Retten har også helt tilsidesat mandens forklaring. Og det er jeg også glad for, siger Jonas Ellebye til Ekstra Bladet.