Gymnasielærer: - Drabet gav mig ro

Her er den drabssigtede gymnasielærers uhyggelige forklaring på knivdrabet på 24-årige Mette Marie Tang i Odense

En 24-årig kvinde blev tirsdag formiddag dræbt med kniv i en baggård på Klostervej i Odense. (Video: Ole Frederiksen)

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Mette Marie Tang, 24, blev det sagesløse offer for en psykisk syg gymnasielærers dybe psykose.

Siden han dræbte hende klokken 11.17 i går i baggården til Klostervej 24B i Odense har den 48-årige PN ikke længere følt sig 'chikaneret'.

Drabet gav ham en slags ro i sindet. Inden drabet følte han sig chikaneret af biler, der kørte forbi ham på gaden, ringende cykelklokker og folk, der kom ud af porte.

Også den 24-årige, der boede i samme ejendom som ham, chikanerede ham, følte han.

- Jeg har ikke følt mig chikaneret siden drabet.

Det forklarede PN i dag i grundlovsforhøret ved retten i Odense, hvor han blev varetægtsfængslet til den 22. juli i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Det fremgår af retsbogen fra grundlovsforhøret, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

En sygemeldt gymnasielærer, der bor i samme ejendom som den 24-årige kvinde, følte sig chikaneret af alt og alle. Han skar halsen over på hende. (Foto: Ole Frederiksen) Krimi Gymnasielærer om drab på sagesløs: 'Hun var dødsdømt, hun skulle bare dø'

PN stak hovedet ud af vinduet i sin lejlighed i går, og følte, at Mette Marie Tang, som han ikke kendte, chikanerede ham. Hun stod og gjorde noget ved en bil. Så hentede han kniven i køkkenskuffen.

- Jeg slog en kvinde ihjel, som jeg ikke kendte. Så vidt jeg ved, så jeg hende første gang i går. Jeg slog hende ihjel med en fileteringskniv, som er en lang, skarp kniv. Jeg stak hende i brystet, og så skar jeg halsen over på hende og stak hende muligvis også i ryggen, lød PN´s uhyggelige forklaring.

Tog sin medicin som han skulle
Den 48-årige har været under behandling for en paranoid psykose siden 2003, hvor han fik diagnosen. Han har undervist de sidste tre et halvt år på fuld tid på Nordfyns Gymnasium, hvor han har passet sin medicin og været symptomfri. Han tog også sin medicin på drabsdagen, forklarede han i retten.

Han var tilknyttet distrikspsykiatrien, som han talte med hver fjerde måned. Da han fik det dårligere, blev samtalerne hyppigere. Han var senest hos distriktspsykiatrien den 9. juni.

- Jeg blev haglet ned
Hans paranoia begyndte at blive alvorligere, efter at han i december sidste år var til en MUS-samtale på gymnasiet, hvor alt i starten var godt. To uger senere var han til en ny samtale, hvor 'han blev haglet ned' og følte sig chikaneret af sin chef.

Den 48-årige fik det psykiisk dårligt og blev sygemeldt af sin læge. Men 'chikanen' fortsatte.

- Jeg følte mig meget chikaneret. Jeg kunne ikke holde det ud, forklarede han i retten.

Hun var dødsdømt
- Det er forfærdeligt, hvad jeg har gjort. Jeg har ikke tidligere tænkt på, at slå nogen ihjel. Det er en reaktion på, hvordan jeg har haft det, sagde PN i retten.

- Jeg tænkte, at nu kunne det være nok. Pigen skreg. Jeg sagde ikke noget til hende, inden jeg stak hende. Hun kom ned at ligge, og det var vist nok dér, jeg skar halsen over på hende. Hun var dødsdømt, sagde han. Han kunne ikke huske, om kvinden forsøgte at komme væk.

PN fik blod på bukserne og på sin trøje. han gik op i sin lejlighed og vaskede sig og skiftede bukser og trøje. Han kom kniven i en pose, fordi han ville gå til politigården for at melde sig og aflevere kniven. Men politiet var allerede nede i gården, og han blev anholdt, lagt i en hvid dragt og kørt på sygehuset.

I retten kunne den 48-årige ikke huske, om han nede i gården tilstod drabet. Han var kommet til at skære sig selv i fingrene, som blev forbundet.

Dommer Alex Nymark afviste at give den 48-årige navneforbud på grund af hans tilståelse, der i hvert fald omfatter vold med døden til følge.

Dommeren varetægtsfængslede PN, fordi der er grund til at frygte, at han igen kan begå kriminalitet, fordi han gennem et halvt år havde følt sig chikaneret af de mest dagligdags hændelser.

Den 48-årige samtykkede i fængslingen på en psykiatrisk afdeling, og i at han skal mentalundersøges.

En 24-årig kvinde blev tirsdag formiddag dræbt med kniv i en baggård på Klostervej i Odense. (Foto: Ole Frederiksen) Krimi Knivdræbt kvinde er identificeret