Gymnasiepige frifundet for trusler om skoleskyderi

17-årig pige slipper for straf, efter at hun i oktober blev anholdt og sigtet for at have skrevet om skoleskyderi på Instagram

Det var i orden, at en 17-årig pige natten til 12. september lagde et opslag på Instagram, hvor hun i opslaget blandt andet hævdede, at hun ville blive den næste 'school shooter'.

Det har Retten i Næstved onsdag vurderet, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Pigen var tiltalt for at overtræde straffelovens §266, som fortæller, at 'den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år'.

Men retten vurderede, at der ikke var noget strafbart i det, pigen skrev.

Det mente til gengæld Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som morgenen efter opslaget tog ud på gymnasiet, hvor pigen blev anholdt og lagt i håndjern.

Men i retten bedyrede pigen sin uskyld.

- Jeg har aldrig haft til hensigt at true nogen, sagde hun i retten, skriver Sjællandske.

Pigen skrev i sit opslag, at 'jeg bliver den næste school shooter guys, lmao watch out'. Fordi pigen havde knyttet udtrykket 'lmao' til sin tekst, vurderede retten, at der ikke lå en reel trussel bag pigens udtryk.

Lmao er en forkortelse for de engelske ord 'laughing my ass off', og det bruges typisk i chats på internettet til at give udtryk for, at man er ved at dø af grin over noget, der netop er sagt eller skrevet. Udtrykket kan også sættes i forbindelse med en sætning, hvor man så tager ironisk distance til det, man lige har skrevet.

Og det var, hvad Retten i Næstved lagde til grund for sin beslutning om at frifinde pigen.

Pigen har i øvrigt gennem hele forløbet nægtet sig skyldig. Hun er efter anholdelsen blevet smidt ud af gymnasiet, selv om hun ikke på noget tidspunkt har siddet varetægtsfængslet i sagen.