Håber dette billede vil løse mordgåde

Svensk politi har ved hjælp af en kranie-scanning rekonstrueret et billede af Näsinge-manden. Nu håber de, at det nye billede kan løse mordgåde

Sådan ser billedet, som svensk politi har fået lavet, ud. Foto: Svensk politi
Sådan ser billedet, som svensk politi har fået lavet, ud. Foto: Svensk politi
Følg Krimi

For to år siden gjorde svensk politi et mystisk fund i Näsinge Sundby i den vestlige det af Sverige.

Et menneskekranie blev fundet fundet af en privatperson, og det førte til, at politiet fandt yderligere knogler i området. Det fik politiet til at tro, at der lå en forbrydelse bag.

Siden da har de uden held forsøgt at finde ud af, hvem manden var, men nu er de måske kommet en anelse nærmere.

Ifølge en pressemeddelelse fra svensk politi har de med hjælp fra den britiske retsantropolog Caroline Wilkinson og en scanner rekonstrueret et billede af, hvordan den døde mand kunne have set ud.

- Jeg er blevet positivt overrasket over resultatet, så må vi se, om det hjælper. Det er ikke sikkert, at vi får identificeret ham nu, men vi håber på det, siger kriminalkommissær Sten-Rune Timmersjö til SVT.

Østeuropa
Da resterne af manden blev fundet havde han intet tøj, ligesom der heller ikke var nogen personlige ejendele i nærheden.

Men svensk politi beskriver ham som en mand, der er født sandsynligvis er født omkring 1971 uden for Skandinavien. Formentlig i Østeuropa.

Derudover bliver han beskrevet som værende mellem 161 og 171 centimeter høj.

Politiet i Sverige er sikre på, at der er tale om et mord, og derfor har de lavet en DNA-profil på manden. Men den har ikke matchet med nogen savnede personer i området.

Alligevel giver svensk politi ikke op.

- Der er nogen, der savner denne person. Der er tale om en søn og måske endda en far. Man kan jo selv forestille sig, hvis der var en man kendte, som bare forsvandt fra jordens overflade. Derfor synes jeg, at vi skal bruge mange resurser på det, siger Sten-Rune Timmersjö til SVT.

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+