Hårde fængselsstraffe for at sprænge pengeautomater

Lang tids efterforskning om sager med adskillige sprængte bank-automater udmøntede sig i i alt 12,5 års fængsel til tre gerningsmænd

Følg Krimi

En 38-årig mand fra Aarhus er i dag ved Retten i Aarhus blevet idømt fem års fængsel for at have sprængt tre bankautomater i luften i henholdsvis Horsens 3. maj 2016, Auning 11. juli 2016 og Odder 20.december 2016.

Desuden blev manden fundet skyldig i at have forvoldt fare for politifolk, da han, i forbindelse med en biljagt 20. december 2016 fra Odder til Tranbjerg, kastede partisansøm ud foran flere politipatruljer. Derudover blev han fundet skyldig i et indbrud på Royal Casino i Aarhus begået i februar 2016.

Den 38-årige er den tredje person til at modtage dom i sagen, og der er nu udmålt i alt 12½ års fængsel til de tre gerningsmænd, der alle er i 30'erne og fra Aarhus-området.

- Jeg er tilfreds med de afsagte domme. Det er positivt, at berigelsesafdelingens hårde arbejde i forbindelse med efterforskningen af sagen har ledt til domfældelser, og at straffenes længde afspejler alvorligheden af de begåede forbrydelser. Desuden noterer jeg mig, at der ikke siden anholdelsen af gruppen er konstateret nye forhold vedrørende sprængninger af bank-automater i Østjylland, siger anklager Rasmus Gyldenløve.

Berigelsessektionen i Østjyllands Politi har efterforsket sagen, hvor flere banker i Østjylland i løbet af 2016 oplevede, at pengeautomater blev sprængt i luften midt om natten. Sprængningerne medførte store tab - både i form af udbytte fra automaterne og i forbindelse med de omfattende ødelæggelser på bygninger og inventar.

Længere tids intensiv og målrettet efterforskning har medført opklaring af forhold begået i Horsens, Grenaa, Auning, Give og Odder, hvor bank-automater blev sprængt i luften.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.