Hackergruppe påstår at lave bombetrusler mod betaling

Hackergruppe påstår at være parat til at fremsætte bombetrusler mod bestilling. Pris: Fem dollar.

En international hackergruppe påstår at have indtelefoneret bombetrusler mod flere skoler i Norge. Og gruppen er villig til - for en betaling på fem dollar eller cirka 35 kroner - at påtage sig lignende 'opgaver' i fremtiden.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

I løbet af januar modtog flere skoler i Oslo, samt den britiske skole i Stavanger, bombetrusler via telefonen. På internettet påstår en hackergruppe nu, at den fremsatte truslerne.

- Det er os, som står bag bombetruslerne mod skolerne i Oslo, den britiske internationale skole i Norge, England og Holland, skriver et medlem af hackergruppen i en mail til avisen Klassekampen.

Gruppen er villig til at indtelefonere bombetrusler mod skoler for fem dollar, mens trusler mod sportsbegivenheder koster 50 dollar, lyder det videre.

Ifølge Ernst Kristian Rossebø, efterforskningsleder i politikredsen Rogaland, er efterforskningen af bombetruslerne i januar lagt i hænderne på Kripos, Norges nationale enhed for bekæmpelse af organiseret og anden alvorlig kriminalitet.

- Truslerne kommer fra udlandet. Truslerne blev ringet ind fra et internationalt telefonnummer. Det er naturligt at se en sammenhæng mellem bombetruslerne i England og Frankrig med dem i Norge i og med, at de skete i samme tidsrum, siger efterforskningslederen.

Repræsentanter for hackergruppen hævder over for Klassekampen, at gruppen har medlemmer i flere lande. Gruppens formål er 'et godt grin, hurtige penge gennem simpel kriminalitet samt at skabe kaos'.