Hadefuld racist amok på mor og baby

Ukendt gerningsmand spyttede løs på kvinde og spædbarn på åben gade i Kolding

28-årige Mona og hendes lille datter i barnevognen blev overfaldet og spyttet på, mens de gik tur fredag eftermiddag. Nu leder politiet efter gerningsmanden. Foto: Claus Bonnerup
28-årige Mona og hendes lille datter i barnevognen blev overfaldet og spyttet på, mens de gik tur fredag eftermiddag. Nu leder politiet efter gerningsmanden. Foto: Claus Bonnerup
Følg Krimi

En indtil videre ukendt gerningsmand gik fredag amok i en tilsyneladende racistisk rus og spyttede løs på en yngre kvinde og hendes lille barn på åben gade i Kolding.

Den 28-årige kvinde, som Ekstra Bladet har talt med, gik med barnevogn på Vejlevej, da den ukendte gerningsmand helt umotiveret overfaldt hende verbalt og til sidst spyttede på både mor og spædbarn.

- Han kom kørende bagfra i høj fart i en lukket kabineknallert med tre hjul. Han kørte meget tæt på. Længere fremme standsede han og bakkede op mod os, fortæller 28-årige Mona, der har libanesiske rødder.

Manden sprang ud af køretøjet, og i følge Mona begyndte han at svine hende til med racistiske ukvemsord og sprogets værste gloser.

- Hans øjne lyste af raseri, og han kaldte mig perkertøs og alt muligt ulækkert, fortæller hun.

Optrådte truende
Manden gik helt tæt på og optrådte truende, i mens han råbte og skreg. Til sidst sendte han en stor spytklat lige midt i Monas ansigt, og i det samme bøjede han sig ned over barnevognen og spyttede den fem måneder gamle baby i panden og midt i ansigtet.

Episoden blev overværet af flere vidner, der i blandt en bilist, som stoppede på Vejlevej og kom kvinden til undsætning. Fra en tankstation tæt ved stedet overværede personalet også overfaldet, og mens en ansat straks slog alarm på 112 løb en anden medarbejder ud for at hjælpe kvinden.

- Fyren var helt oppe at køre. Min første tanke var, at han var sindssyg. Sådan opførte han sig.

- Han råbte noget i retning af: 'Jeg kunne have kørt hende ned'. Det lød som en trussel, fortæller vidnet, som fuldt og helt bekræfter forløbet.

Gerningsmanden stak af
Det lykkedes dog ikke de to mænd af fastholde overfaldsmanden, der sprang ind i sin kabineknallert og stak af fra stedet.

Manden beskrives som pæredansk, muskuløs og i 30'erne. Det er uklart, om han var påvirket af alkohol eller stoffer.

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter vagtchef Bent Hedeager Nielsen, at der både er indløbet et alarmopkald og en egentlig anmeldelse.

- Det lyder som en alvorlig sag, som vi skal have undersøgt, siger vagtchefen.

Flere andre kvinder i Kolding-området har på Monas Facebook-side givet udtryk for, at de også har været udsat for chikane af en mand svarende til signalementet og med et tilsvarende køretøj. Disse oplysninger er dog ikke bekræftet af politiet.

 

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.