Hængte pædofil ud på nettet: Nu bliver hun selv lagt for had og truet

Blogger Malene Staal har modtaget flere hundrede trusler og hadefulde beskeder, efter hun sidste år hængte en mand ud som pædofil

Malene Staal bruger Facebook og andre sociale medier til at offentliggøre navne på formodede pædofile, selv om det ifølge dansk lov er ulovligt. Foto: Privat
Malene Staal bruger Facebook og andre sociale medier til at offentliggøre navne på formodede pædofile, selv om det ifølge dansk lov er ulovligt. Foto: Privat

'Begå selvmord, dit svin'

Sådan lyder en blandt flere hadefulde beskeder, som blogger Malene Staal dagligt modtager.

Staal har indtil flere gange givet udtryk for sine holdninger på sin Facebook-side og blog, når hun - til tider i strid med loven - har delt billeder af formodede og dømte pædofile med resten af internettets brugere.

Den flittige deling af billeder gjorde, at hun sidste år blev sigtet af politiet for at have brudt persondataloven.

Det skete, fordi hun i juni delte billede og navn på en mand sigtet for pædofili med teksten: 'Her er det klamme kneppeaffald, som bortførte og voldtog en 4-årig pige i Århus forleden. Hjælp med at gøre ham kendt!'.

Siden er den 42-årige kvinde selv blevet lagt for had på internettet.

Malene udstillede pædofili-sigtet på Facebook: - Jeg vil gøre det igen

- Jeg har indtil videre fået 200 trusler i min inbox, fordi jeg har delt navnet på ham, og fordi at mange mener, at jeg har udøvet selvtægt, siger Malene Staal.

En enkelt gang er hun blevet ringet op af en mand, som påstod, at han kunne se hende. 

- Han kunne beskrive den bil jeg sad i, og hvor jeg var. Så sagde han, at jeg var nem at køre ned, hvis bare jeg gik ud af min bil, fortæller Malene Staal, der dog ikke har tænkt sig at gå videre med truslerne til politiet.

- Det får jeg ikke noget ud af, siger hun.

- Man kunne jo sige, at dem der kontakter dig, gør noget af det samme, som du har gjort - altså selvtægt?

- Det synes jeg ikke. Det er en skræmmekampagne de udsætter mig for. Det, jeg gør, er at oplyse offentligheden om personer, som er farlige for vores børn, siger Malene Staal, der fortsat venter på en afgørelse fra politiet i forbindelse med offentliggørelsen af navn og billede af den pædofili-mistænkte.

Staal valgte sidste år at dele opslaget med den pædofili-sigtede mand fra Aarhus på trods af, at retten i Aarhus havde nedlagt navneforbud i sagen, og opslaget, som i øvrigt ikke var det første af sin slags, blev delt af næsten 7000 mennesker.

Malene vil lave t-shirts med billeder af pædofile på: Risikerer fængselsstraf

Selvom flere kritiserer hende for at skabe en folkedomstol på nettet, modtager hun også mange tilkendegivelser fra personer, som ønsker det sammen som hende.

Artikel fortsætter under billedet..

Det er beskeder som denne Malene Staal siden august har modtaget flere af. Foto: privat
Det er beskeder som denne Malene Staal siden august har modtaget flere af. Foto: privat

Bøden for overtrædelse af persondataloven ligger typisk på 5.000 kroner, og selv om Malene Staal kan stå til en frihedsstraf, næste gang hun bryder loven, så fortsætter hun ufortrødent sin kamp mod pædofile i Danmark

Ønsker register
Blandt andet er Malene Staal en del af en kampagne, der ønsker et pædofilregister i Danmark på linje med det, man kender fra USA. Derfor har hun også arrangeret en demonstration til maj i år, hvor et større følge under fanerne ’Run imod pædofile’ skal køre Danmark rundt, ligesom hun overvejer at trykke t-shirts med navne og billeder af pædofile.

Malene vil lave t-shirts med billeder af pædofile på: Risikerer fængselsstraf

- Det kan ikke være rigtigt, at vi i Danmark kan have et register for dårlige betalere, fordi det skader økonomien, men vi kan ikke få et register som viser de mennesker, der skader vores børn. Hvordan kan penge vægte højere end børn?, siger Malene Staal.

- Vi har jo et retssystem i Danmark, som tager sig af pædofilisager. Udover straf kan man få forbud mod at arbejde med børn eller befinde sig i nærheden af børn. Hvorfor er det ikke godt nok?

- Det forhindrer dem ikke i noget som helst. De kan stadig gå ude blandt vores børn. Danmark har et af de svageste systemer, når det kommer til pædofile, og det er derfor, jeg bliver ved, siger bloggeren, som tilsyneladende ikke lader sig mærke af de mange hadefulde beskeder på mail, facebook og mobilen.

- Men hvad gør dig til dommer?

-  Det er ikke kun mig, der skal være dommer. Jeg føler, det er hele samfundets pligt at dømme det her folk. Det er den klammeste forbrydelse i hele verden at forgribe sig på børn.