Hærværk på muslimsk begravelsesplads: 50 gravsten væltet

50 gravsten blev i går aftes raseret på den muslimske begravelsesplads i Brøndby af ukendte gerningsmænd

Se video fra den hærværksramte begravelsesplads. (Video: Camilia Soltani)
Følg Krimi

Har du set eller hørt noget? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Den muslimske gravplads i Brøndby vest for København blev sent i går aftes udsat for hærværk. 50 grave er blevet raseret og lige så mange gravsten er blevet smidt rundt på pladsen og brækket over. Det oplyser Kim Madsen, vagtchef hos Københavns Vestegns Politi.

- Vi betragter det ikke som noget, der er rettet mod det muslimske miljø, det er der intet der indikerer på nogen måde. Det ligner drengestreger, hvor der er nogen, der er gået igennem derude og bare har væltet dem, siger Kim Madsen.

En mand ude på begravelsespladsen anmelder hærværket kl. 23.36, hvorefter politiet kører ud og afsøger området uden at finde spor, der peger i retning af gerningsmænd.

Gravstenene ligger spredt ud over kirkegården i Brøndby vest for København, hvor de fleste er knækket. Foto: Mathias Øgendal
Gravstenene ligger spredt ud over kirkegården i Brøndby vest for København, hvor de fleste er knækket. Foto: Mathias Øgendal

På Facebook raser den radikale folketingspolitiker Zenia Stampe over hærværket, som hun mener er rettet direkte mod muslimer i Danmark.

- Jeg vågner op til den rædselsfulde nyhed om, at den muslimske gravplads i Brøndby i nat har været udsat for et af de til dato voldsomste angreb mod danske muslimer, skriver hun i en opdatering på Facebook.

- Det er på tide, at vi erkender, at islamofobien har slået rod i Danmark. Det er på tide, at vi erkender, at der findes miljøer, der målrettet arbejder på at puste til islamofobien. Det er på tide, at vi tager ansvaret på os for at stoppe denne udvikling.

Politiet betragter det dog som almindeligt hærværk.

- Vi har optaget en hærværksanmeldelse og gjort, hvad vi nu skal gøre i den anledning.

Politiet vil dog gerne have hjælp fra offentligheden.

- Har nogen set eller hørt noget, så må folk meget gerne henvende sig.

De muslimske gravsten er tynde stenplader med afdødes navn, fødselsdato og dødsdato, og de har derfor været nemme for gerningsmændene at vælte og knække.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind