Hæveautomat sprængt i luften: Dele af banken fløj 100 meter væk

En kraftig eksplosion ved en Nordea-bank har forårsaget store skader. Dele af facaden er fundet 100 meter væk, mens naboen har fået blæst fronten ud

(Foto: Michael Nordborg)
Følg Krimi

Ved du noget eller har du billeder fra stedet? Så vil vi gerne høre fra dig. Send os dit tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Et forsøg på at sprænge sig ind til en pengeautomat i en Nordea-bank i Osted ved Roskilde gik mere end almindeligt voldsomt for sig natten til .

Eksplosionen var så voldsom, at politiet fandt fragmenter fra butikken hele 100 meter væk fra sprængningsstedet. Det oplyser vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi Rene Søe Pedersen til Ekstra Bladet.

- Klokken 03.20 får vi en anmeldelse ude fra Osted, hvor der ligger en Nordea-bank, om at der er en pengeautomat, der er sprængt. Vi kører selvfølgelig derud, og det var ikke helt kun pengeautomaten, der er sprunget.

- Gerningsmændene har gjort det så kraftigt, at banken er noget beskadiget. Samtidig er hele fronten væk på det pizzeria, der ligger ved siden af, så der er sket omfattende skader på bygningen derude. Vi finder faktisk fragmenter fra facaden op til 100 meter væk fra stedet, så det er jo med livet som indsats, når folk laver den slags, siger Rene Søe Pedersen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet

Pengesedlerne flød
Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at de stadig ikke har dannet sig et overblik over, om gerningsmændene er kommet af sted med noget, men da de ankommer til stedet, kan de konstatere, at der lå pengesedler på jorden.

- Men hvorvidt de har fået noget med derfra, ved vi ikke endnu, siger Rene Søe Pedersen til Ekstra Bladet.

Politiet har stadig ikke anholdt nogle mistænkte og arbejder fortsat på stedet.

- Indtil videre har vi ikke så forfærdelig meget at gå efter. Selvfølgelig er der nogle vidner, der er vågnet. De har set noget, men på rimelig lang afstand, så vi har et par afhøringer, som vi skal have foretaget. Vi er selvfølgelig interesseret i at høre fra folk, der måske har lagt mærke til noget i dagene op til.

- Vi har en formodning om, at der har været en rekognoscering forud for det her. Samtidig vil vi gerne høre, hvis der er nogen, der er kommet forbi op til, siger Rene Søe Pedersen.

I øjeblikket er politiets teknikere i gang med at sikre sig spor på gerningsstedet, ligesom brandvæsnet også har været forbi. Da politiet ankom til stedet var der opstået en mindre brand i et pizzeria ved siden af banken.

Ekstra Bladet følger sagen...

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+