Han efterlyses for to voldtægtsforsøg

18-årig rumæner fotograferet af politiet kort før to voldtægtsforsøg. Men hvor er han?

Denne 18-årige rumæner efterlyses af Nordsjællands politi for to voldtægtsforsøg begået tidligt lørdag morgen i Helsingør. Politiet kender hans identitet, men ved ikke, hvor han opholder sig, da han er uden fast bopæl.

- Nu håber vi, at offentligheden kan hjælpe os med at finde ham. Han skal stoppes inden han eventuelt begår nye forhold, siger Henrik Gunst, Nordsjællands politi.

Billedet er taget af en politipatrulje, der ved 05-tiden i lørdags tilbageholdt manden efter en mindre hærværks-episode.

Politiet tog mandens identitet og valgte også at tage et billede af ham, men der var ikke på det tidspunkt grundlag for at anholde ham.

Men en time efter, at billedet var taget, overfaldt den 18-årige, ifølge politiet, to unge kvinder i Ponydalen i Vapnagaard og ved Kvickly på Birkedalsvej i Helsingør.

Krimi Formodet voldtægtsmand slog til to gange - iført cykelhjelm

Det første overfald skete kl. 06.08 ved Ponydalen, hvor en kvinde på 20 år pludseligt blev antastet af en ung fyr iført cykelhjelm.

- Han skubber hende ned på jorden, befamler hende og forsøger at trække tøjet af hende, forklarede vagtchef Steffen Østergaard fra Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Et vidne til overfaldet kom dog kvinden til hjælp og forstyrrede gerningsmanden, der flygtede på sin mountainbike.

Prøvede med nyt offer
En time senere slog den samme mand igen foran Kvickly i Prøvestenscentret ved Birkedalsvej.

- Her får vi en anmeldelse fra en borger, der hører en kvinde skrige. Han ser så en mand, med samme signalement som ved det andet overfald, sidde oven på en kvinde. Iført cykelhjelm, oplyste politiets vagtchef efter hændelsen.

Også her kommer vidnet kvinden, der er 24 år, til undsætning og løber derhen. Vidnet greb også fat i gerningsmandens cykel, som måtte flygte til fods.

- Vi har cyklen og den er identisk med cyklen på politiets foto, siger efterforskningsleder Henrik Gunst. Den 18-årige rumæner var i forvejen kendt af politiet for mindre episoder, men ikke for alvorlig kriminalitet.

Henrik Gunst betegner dog de to voldtægtsforsøg som ret grove. Cyklen, som politiet nu har som bevis, er ikke meldt stjålet.

Politiet formoder, at den 18-årige rumæner færdes i Nordsjælland, hvor han hidtil har holdt til.

Signalementet af ham lyder således:
18 år, 170-180 cm. høj. Han talte gebrokkent dansk og havde mørkt krøllet hår.

Han var iført blå vindjakke, lyse korte bukser og en mørk cykelhjelm.