'Han er en kaospilot og en tikkende bombe'

Den skandaleombruste digter og tidligere medlem af Nationalpartiet kommer ikke nødvendigvis til at lide skade af de seneste skandalesager, vurderer kommunikationsrådgiver

Ekstra Bladet talte onsdag eftermiddag med Yahya Hassan. Du kan se interviewet her
Følg Krimi

Det har været et par hektiske dage for den aarhusianske digter Yahya Hassan, der efterhånden har opbygget et generalieblad, der er tykkere end hans første digtsamling

Mandag kunne Ekstra Bladet fortælle, at den 20-årige provokatør havde haft en særdeles ophidset telefonsamtale med to 16-årige drenge, hvor antallet af dødstrusler mellem parterne nærmest ikke kunne tælles på to hænder.

Hør den ophidsede samtale her.

Tirsdag gik det for alvor galt, da han først stak af fra politiet og efterfølgende kørte galt. Herefter blev han sigtet for narkokørsel og blev taget med på politistationen til afhøring. Men den allerstørste bombe faldt først tirsdag aften, da Nationalpartiet valgte at ekskludere deres flamboyante folketingskandidat.

Ekspert: Det er lige på kanten
Men selvom Yahya Hassan roder sig ud i den ene skandalesag efter den anden, er det tvivlsomt, om det rent faktisk kommer til at skade hans karriere som kunstner, vurderer kommunikationsrådgiver Henrik Byager.

- Han har forstået at skabe et enestående bad boy-image på ret kort tid og så længe, at det ikke påfører skade på andre mennesker eller er den slags kriminalitet, vi tager dyb afstand fra, så har han stadig en chance for at komme videre, siger Henrik Byager til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Men han balancerer lige på kanten, og det ser ud til, at der er sket en eller anden form for nedsmeltning, og han er en tikkende bombe, der går af en gang i mellem.

- Men kan det ikke være en fordel, at han er en 'tikkende bombe', når han skal sælge digtsamlinger og plader. Bare se på mange af de store rockstjerner, der bevægede sig på kanten med et massivt narkoforbrug og smadrede hotelværelser?

- Det er rigtig nok, at offentligheden og hans publikum kan tilgive meget, og også kan tolke det som en eller anden fredløs skikkelse, men alligevel er der altså grænser for, hvad vi som publikum og offentlighed kan leve med. Og der er han lige på kanten til at have opbrugt sin kvote, siger Byager

Unik personlighed
På mange måder er det kontrasten mellem et stort kunstnerisk talent og en kontroversiel personlighed, der gør ham til en interessant personlighed i den offentlige debat, vurderer Byager.

- Han er en kaospilot, som har et ubestrideligt talent med en unik personlighed, men som har også nogle klare vanskeligheder med at navigere i vores samfund. For eksempel de seneste sager, som virker helt åndssvage.

- Men hvis hans næste digtsamling er lige så god som hans første, så kan han sagtens sælge helt fantastisk. Der er mange, der sidder med en grundlæggende sympati for, at han findes og den stemme han repræsenterer, siger kommunikationsrådgiveren til Ekstra Bladet.

Yahya Hassan besøgte TV 2 Østjylland tirsdag aften, hvor han gav en stor skideballe til politiet. Hør, hvad han sagde her. 

Udgiver plade og digtsamling
Da Ekstra Bladet interviewede Yahya Hassan mandag fortalte han, at han har en ny digtsamling i støbeskeen, som er planlagt til at blive udgivet til oktober.

Da Yahya Hassan så blev anholdt tdagen efter forsøgte Ekstra Bladet at få en kommentar fra hans forlag Gyldendal, om anholdelsen ville få nogle konsekvenser for deres vidunderbarns kontrakt.  Men her ønskede man ikke at svare på nogle spørgsmål.

En plade er også i støbeskeen, fortalte Yahya Hassan mandag. Han har allerede lagt sit nye nummer ’Kom og tag mig’ op sin Facebook-profil, hvor det er tydeligt, at rap-musikken også er en del af hans repertoire.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time