Han fik Pedal-Ove frikendt: Langer ud efter dokumentar

Journalist besvarer angreb: - Han må have hukommelsestab

Ove Thomas Hansen, bedre kendt som Pedal-Ove, er død, 75 år gammel.
Følg Krimi

Morten Wagner var forsvarsadvokaten, der fik Pedal-Oves sag genoptaget og senere fik ham frikendt.

Han har ikke været i kontakt med ham siden og har heller ikke planer om at komme til begravelsen af hovedpersonen fra en af danmarkshistoriens mest omtalte drabssager. Pedal-Ove afgik lørdag ved døden.

Pedal-Ove er død

– Det var en opgave, og den løste jeg. Og så er den potte ude, siger den nu forhenværende advokat, der kalder Ove Hansens død for trist, til Ekstra Bladet.

Han er ikke overrasket over, at Pedal-Ove ikke har følt sig helt renset for anklagerne om, at han havde slået sin kone ihjel, selvom han blev frikendt og udråbt som offer for et justitsmord.

– Det har jeg fuld forståelse for. Jeg har et klart billede af, hvordan folk oplever det, når de bliver anklaget for noget, de ikke har gjort. Det er der ingen, der nogensinde kommer sig over, siger Wagner, der stadig er overbevist om Pedal-Oves uskyld.

Ove Hansen medvirker i TV 2-dokumentaren 'Mysteriet om Pedal-Ove'. Nu er han død. Foto: Kristian Friis/Dokumentarkompagniet/TV 2
Ove Hansen medvirker i TV 2-dokumentaren 'Mysteriet om Pedal-Ove'. Nu er han død. Foto: Kristian Friis/Dokumentarkompagniet/TV 2

Ikke imponeret
Morten Wagner er ikke imponeret over resultatet af TV 2-dokumentaren, som han kalder overfladisk.

Pedal-Oves død får konsekvenser for tv-dokumentar

I dokumentaren sås der snart 40 år efter drabet på Brita Hansen tvivl om rigtigheden af de to vidners forklaring, som var den primære årsag til frikendelsen af Pedal-Ove.

– Jeg synes, at den er tandløs (dokumentaren, red.), og jeg synes ikke, at den når ind til sagens kerne, siger han og kalder de to vidner, som nu erkender, at de har afgivet forkerte forklaringer, for irrelevante.

 

– Det var ikke det, jeg førte sagen på. Det var det, fjernsynet (DR, red.) syntes, var interessant, men det var ikke vidner, jeg kendte til, på det tidspunkt, da jeg indleverede min 400 sider lange genoptagelsesbegæring, siger han.

Pedal-Oves sidste ord på dødslejet

– Kan du have stirret dig blind på, at han er uskyldig?

– Nej. For mit vedkommende er det ikke baseret på fornemmelser, men tørre facts. Jeg er formentlig det eneste nulevende mennesker, der kender den sag, siger han.

Når han ser sin gamle klient i programmet synes han, at han virkede som en gammel mand. 

– Hvis der er noget, han er dårlig til, så er det at formulere sig, og han var dårlig til at afgive forklaring. Han er så velmenende, og det var han også dengang, fordi man kunne få ham til at sige stort set hvad som helst, fordi han gerne ville være venner med alle, siger han.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Journalist: Han må have hukommelsestab

Michael Teschl og Pedal-Ove under optagelserne til TV2-dokumentaren. Foto: Kristian Friis/Dokumentarkompagniet/TV2
Michael Teschl og Pedal-Ove under optagelserne til TV2-dokumentaren. Foto: Kristian Friis/Dokumentarkompagniet/TV2

Det er korrekt, at der ikke findes noget bevis for, at Ove Hansen begik mordet på Brita Hansen, pointerer Michael Teschl, tilrettelægger på TV2’s dokumentar ’Mysteriet om Pedal-Ove’, over for Ekstra Bladet.

– Men at Morten Wagner kalder DR’s nye vidner for irrelevante, forstår jeg ikke. Af Klagerettens fem dommere stemte tre for genoptagelse. To af disse gjorde det alene med henvisning til de nye vidner. Uden dem var sagen aldrig blevet genoptaget. Og Morten Wagner kendte alt til deres værdi, da han indgav sin genoptagelsesbegæring, for heri omtaler han adskillige steder DR’s nye vidne Sinne Johansen – f.eks. som ’det væsentligste vidne’ i sagen, og som blandt ’uigendrivelige beviser’ for, at Ove Hansen ikke dræbte sin hustru, siger Teschl og fortsætter:

– Morten Wagners karakteristik af Ove Hansen må stå for hans egen regning. Den stemmer på ingen måde overens med den person jeg og TV2 Dokumentar har interviewet og drøftet sagen med adskillige gange over en periode på mere end to år. Jeg henviser i øvrigt til, at Ove Hansen i flere interviews – også med andre medier – har uddybet de indrømmelser, han er kommet med i vores dokumentar.

Pedal-Oves søn om faren: Derfor medvirkede han i dokumentar

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+