Han gik shop-amok i sko efter brutalt rovmord på pensionist

Tævede 82-årig ihjel med hammer og stjal hans hævekort

Raymond Sykes, 36, blev i dag kendt skyldig i rovmord.Han hævder, at han blot hjalp en 82-årig med at begå selvmord. (politifoto)
Raymond Sykes, 36, blev i dag kendt skyldig i rovmord.Han hævder, at han blot hjalp en 82-årig med at begå selvmord. (politifoto)

Den 82-årige pensionist Arthur Walters-Girout blev tævet ihjel med en kløfthammer i sit hjem i London. Rovmorderen stak af med hans bankkort og gik shop-amok, hvor han blandt andet købte kondisko for 7000 kr. i en sportsbutik.

I dag blev den 36-årige Raymond Sykes kendt skyldig i mordet ved retten Old Bailey i London, og straffen falder ved et nyt retsmøde onsdag. Raymond Sykes kan se frem til en dom på livsvarigt fængsel.

I retten kom han med en syg forklaring om, at Arthur Walters-Girout, der var Raymond Sykes tidligere underbo, havde bedt om hjælp til at begå selvmord. Den forklaring forkastede juryen fuldkommen.

Den 82-årige, der var gangbesværet og gik med krykker, men ellers var frisk, livsglad og stadig kørte bil, blev fundet død af sin søn, der var bekymret over, at han ikke havde hørt fra sin far i flere dage. Liget blev fundet fire dage efter drabet.

Pensionisten var banket ihjel med en kløfthammer, der blandt andet havde givet ham alvorlige kranielæsioner og et brækket kindben.

Video-overvågning viste, at den 82-åriges Toyota kørte fra hans hjem om eftermiddagen den 15. juni sidste år.

En time senere blev hans hævekort med korrekt pin-kode brugt til at hæve 200 pund fra en kontantautomat. Video-overvågning viste, at det var Raymond Sykes og brødrene Jason og Ashley Hill, der hævede pengene.

- Han slog sig selv i hovedet med hammeren
I retten forsvarede Raymond Sykes sig med, at den 82-årige selv havde givet ham hævekortet og bil-nøglerne inden det assisterede selvmord.

- Han begyndte at slå sig selv i hovedet med hammeren, inden jeg hjalp ham, forklarede Raymond Sykes i retten.

Den 82-åriges bank-kort blev brugt tre gange mere på drabsdagen og igen 80 gange mellem den 17. og 22. juni, hvor Raymond Sykes kørte rundt i London i offerets bil og brugte omkring 25.000 kr.

Det var video-overvågning fra den sports-butik, hvor Raymond Sykes købte kondisko for 7000 kr., der førte til den endelige identifikation af ham. Han havde været overbo til Arthur Walters-Girout indtil kort tid før drabet, og han havde stadig nøgle til opgangen.

Efter anholdelsen påviste Raymond Sykes overfor politiet, hvor han havde smidt kløfthammeren.

De to Hill-brødre på 22 og 24 har tilstået bedrageri, fordi de var med til at hæve penge på det stjålne hævekort, og de får dom senere.