Han myrdede sin gravide kæreste: Her er dommen

Retten i Svendborg har fældet dom over den 26-årige Dennis Mark Sommer

Dennis Mark Sommer - dengang Knudsen - i starten af 2014, hvor Ekstra Bladet fulgte hans kamp for at få hjælp fra myndighederne. Kort efter slog han sin gravide kæreste ihjel. Foto: Jakob Jørgensen
Dennis Mark Sommer - dengang Knudsen - i starten af 2014, hvor Ekstra Bladet fulgte hans kamp for at få hjælp fra myndighederne. Kort efter slog han sin gravide kæreste ihjel. Foto: Jakob Jørgensen

Dennis Mark Sommer, 26, der tidligere hed Knudsen, blev i dag fundet skyldig i drabet på sin 33-årige gravide kæreste i Svendborg, og retten i Svendborg har netop afsagt dom i sagen.

Dennis Mark Sommer er idømt forvaring på ubestemt tid, fordi han har en afvigende personlighed, hvor der er høj risiko for, at han kan begå ny personfarlig kriminalitet.

Hans forsvarer advokat Ulrik Sjølin Pedersen havde bedt om en tidsbestemt straf på 11 års fængsel.

Dennis Mark Sommer ankede på stedet dommen til Østre Landsret, oplyser fyens.dk.

Det var et enigt nævningeting, der besluttede sig for en dom til forvaring, der sammen med livsvarigt fængsel er den strengeste fængselsstraf i Danmark. Forvaringsdømte kan kun løslades, når en domstol vurderer, at den dømte ikke længere er farlig. Afgørelsen træffes efter indstillinger fra sagkyndige, fængslet og anklagemyndigheden.

Den gennemsnitlige afsoningstid for forvaringsdømte er for tiden omkring 15 års fængsel.

Forgiftet med insulin og dræbt med kniv
Drabet skete den 7. juni sidste år, hvor Dennis Mark Sommer gav kæresten adskillige indsprøjtninger med insulin, mens hun sov i parrets lejlighed i Badstuestræde, og fyldte hendes glykogen-pen med insulin, så hun uvidende om morgenen kom til at give sig selv en overdosis insulin.

Hun fik et insulinchok og Dennis Mark Sommer stak hende tre gange med en steakkniv i halsen og brystet og pressede en pude mod hendes ansigt. Det var dog to af de tre knivstik, som dræbte den 33-årige.

Dennis Mark Sommer - dengang Knudsen - i starten af 2014, hvor Ekstra Bladet fulgte hans kamp for at få hjælp fra myndighederne. Kort efter slog han sin gravide kæreste ihjel. Foto: Jakob Jørgensen Krimi Skyldig i drab på gravid kæreste

Anklager Klaus Lauridsen krævede Dennis Mark Sommer idømt forvaring på ubestemt tid på grund af den 26-åriges farlighed, mens forsvarer advokat Ulrik Sjølin Pedersen bad om en tidsbestemt fængselsstraf, fordi der var formildende omstændigheder.

Dennis Mark Sommer kontaktede efter drabet en journalist fra Ekstra Bladet og den kendte advokat Michael Juul Eriksen og tilstod drabet overfor dem begge. Da politiet kom frem, ventede Dennis Mark Knudsen på gaden med en pakket kuffert.

I en mail til Ekstra Bladet skrev han, at han havde haft det dårligt i nogle dage og måtte have smerten ud:

- Fuck, fuck nu har jeg slået min kæreste ihjel, som jeg elsker over alt på jorden. Fuck. Det kunne være undgået, skrev han.

Dennis Mark Knudsen - i dag Sommer - som han så ud, da han i maj 2014 var i Ekstra Bladet. Foto: Jakob Jørgensen Krimi Knivdræbte gravid kæreste: Derfor slog jeg hende ihjel

I lejligheden lå den 33-årige død, og hendes to børn på fem og syv var i lejligheden - men heldigvis havde de hverken overværet drabet eller set deres døde mor i soveværelset.

'Overvejede at dræbe børnene'
Under den første afhøring forklarede Dennis Mark Sommer, at han efter drabet også overvejede at slå kærestens børn ihjel, men kan kunne ikke.

Dennis Mark Sommer - dengang Knudsen - i starten af 2014, hvor Ekstra Bladet fulgte hans kamp for at få hjælp fra myndighederne. Kort efter slog han sin gravide kæreste ihjel. Foto: Jakob Jørgensen Krimi 'Hun åbnede øjnene og sagde en hæslig lyd - så stak jeg hende igen'

Så onanerede han til porno på computeren, tog et bad, pakkede kufferten og ringede til advokaten for at tilstå og gav sig til at vente på politiet.

Den forklaring tog Dennis Mark Sommer afstand fra under retssagen. Da han fik det sidste ord i dag, sagde han, ifølge fyens.dk:

- Jeg var rigtig presset dengang og troede, at jeg ved at gøre min forklaring til politiet værre, kunne få psykologhjælp på et hospital.

Dennis Mark Knudsen lod sig interviewe flere gange i starten af 2014, endnu inden at han havde gjort alvor af sine tanker om at slå ihjel. Nu kræves han dømt til forvaring for at have dræbt sin gravide kæreste. Foto: Jakob Jørgensen Krimi Kræves i forvaring: 'Drabet der kunne være undgået'

I tiden op til drabet havde Dennis Mark Sommer forgæves gang på gang søgt hjælp, og det fik ham til sidst til at stå frem i Ekstra Bladet med sin historie, hvor han spurgte: Skal jeg dræbe, før jeg kan få hjælp?

Politiet fandt den 33-årige, der var gravid i 12. uge, død på sin seng og ved hendes skulder lå den blodige steakkinv.

 

 

 

Dennis Mark Knudsen risikerer at blive idømt forvaring på ubestemt tid for drabet på kæresten. (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Tiltale: Dennis forgiftede sin kæreste med insulin

Dennis Mark Sommer er tidligere dømt for narko, røveri og vold. I 2010 anbefalede lægerne, at han efter et røveri blev idømt forvaring, men dengang slap han med et år og ni måneders fængsel.

Han har afsonet en narkodom i Thailand og fængselsopholdet førte til, at han fik diagnosen PTSD, Post Traumatisk Stresse Syndrom.

Henrik Andersen (tv) blev blandt andet dømt for at have smidt en kvinde i havnen og ventet på, at hun ville dø. Ghiath Sukker (th), også kendt som kuffertmanden, risikerer en forvaringsdom for drab og voldtægt. (Tegninger: Jørgen Bitsch) Krimi Her er årets farligste forbrydere