Handelsskib gået på grund i Storebælt

Skibet kommer fra et hollandsk selskab, og der kan gå dage, inden det trækkes fri

Her kan du se skibet, som er stødt på grund mellem Langeland og Nakskov (Video: Per Rasmussen)

Ved du noget om sagen eller har du billeder? Skriv en sms til Ekstra Bladet på 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Et handelsskib er gået på grund i den sydlige den af Storebælt mellem Langeland og Nakskov. Det bekræfter Marinestaben over for Ekstra Bladet.

- Det gik på grund ved 22.30-tiden i aftes. Det er af en eller anden grund afveget fra sin faste rute, og derefter gik det på grund, siger vagholdslederen hos Marinestaben.

Det var et andet skib, som henvendte sig til myndighederne, efter det var sejlet forbi handelsskibet.

- De kunne se i mørket, at skibet så meget stille ud, og derfor henvendte de sig. Derefter taler vi med de grundstødte, siger vagtholdslederen.

Handelsskibet kommer fra det hollandske selskab Spliethoff og havde kurs fra Finland mod Skagen, men det er uvist, hvor besætningen kommer fra, om hvor mange personer, der var om bord, da det grundstødte.

Kan ligge flere dage
Vagtholdslederen fortæller, at Marinestaben allerede har sent et miljøskib hen til handselsskibet, for at sikre, at der ikke er et læk.

- Heldigvis består bunden i området mest mudder og sand, og derfor tror vi ikke, at der er gået hul på skroget. Men Marinestabens skib ligger der, og når det bliver helt lyst, så kan vi få ordentligt syn for sagen, siger vagtholdslederen.

Man har helt valgt at tilbageholde skibet, og det næste stykke tid vil gå med at lave planer for, hvordan det bedst muligt skal trækkes fri.

- Den plan skal godkendes af Søfartsstyrelsen, og så skal forsikringen også ind over, så der kan faktisk gå dage, inden det kan frigives igen, siger vagtholdslederen.

Ingen mistanke om alkohol
Handelsskibet var på vej nordpå, da det stødte på grund.

- Det er faktisk mærkeligt, at det er gået på grund, for det har sejlet ad den rute mange gange. Derfor er mit bud også, at der må have sket en systemfejl, så de simpelthen har afveget fra ruten tidligere, end de skulle. Svinget på ruten passer nemlig med et sving, der skulle være lidt senere, siger vagtholdslederen.

- Har I mistanke om, at der kunne have været alkohol forbundet med grundstødningen?

- Nej, overhovedet ikke. Der er ingen mistanke om urent trav, og de har lydt meget klare, når vi har talt med dem, siger vagtholdslederen.

Ekstra Bladet har forsøgt at skabe kontakt til det hollandske selskab, men det har endnu ikke været muligt.