Handikappet kvinde udsat for groft hjemmerøveri

De to gerningsmænd slap af sted med smykker og penge, efter de havde tapet kvinden til hospitalsseng

Den 60-årige kvinde blev tapet fast til sin hospitalsseng i soveværelset. Her lå hun, til hun selv kunne vriste sig fri og kontakte hjemmeplejen. Foto: Per Rasmussen
Den 60-årige kvinde blev tapet fast til sin hospitalsseng i soveværelset. Her lå hun, til hun selv kunne vriste sig fri og kontakte hjemmeplejen. Foto: Per Rasmussen

To mænd skaffede sig i nat adgang til en 60-årig multihandikappet kvindes hjem i udkanten af Nørre Alslev på Falster.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog anmeldelsen omkring klokken 01.30 i nat, og i minutterne forinden havde de to røvere udsat den multihandikappede kvinde for et særdeles groft hjemmerøveri.  

Her blev den sengeliggende kvinde først overrasket af røverne, hvorefter de med gaffa-tape bandt kvinden fast til hendes hospitalsseng og derefter gik på rov i hjemmet.

Ifølge Vicepolitiinspektør Søren Ravn slap gerningsmændene efterfølgende af sted med smykker og et ukendt pengebeløb.

- Det lykkedes kvinden at binde sig fri efter røveriet, og hun ringer så selv med anmeldelsen, fortæller Søren Ravn til Ekstra Bladet.

Rev ringe af fingrene
Den 60-årige kvinde er ifølge et familiemedlem stærkt rystet over episoden, hvor røverne blandt andet flåede ringene af den svagelige kvindes fingre med sådan en kraft, at hun ifølge familiemedlemmet er gul og blå på hænderne.

Familiemedlemmet ønsker ikke at stå frem med navn, men oplyser til Ekstra Bladet, at den 60-årige kvinde lider af sclerose og derfor er sengeliggende.

- Hun ringede først til hjemmeplejen, som faktisk fik fat i politiet, fortæller familiemedlemmet til Ekstra Bladet.

Politiet var fortsat på stedet søndag eftermiddag. Foto: Per Rasmussen
Politiet var fortsat på stedet søndag eftermiddag. Foto: Per Rasmussen

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forsvandt de to røvere hurtigt fra stedet, og politiet har endnu ikke hørt fra vidner, som måske kunne have gjort sig iagttagelser vedrørende flugtrute eller køretøjer.

- Det er klart, at vi gerne vil høre fra folk, som kunne have befundet sig i området omkring Herthadalsvej i udkanten af Nørre Alslev på gerningstidspunktet, lyder det fra Søren Ravn.

I en pressemeddelelse oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at man kun har et  sparsomt signalement af gerningsmændene, der beskrives som to yngre mænd på ca. 20-30 år.

Begge talte dansk og den ene gerningsmand var iført en blå jakke.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi efterlyser vidner, og har man derfor befundet sig i området omkring gerningstidspunktet og bemærket mistænkelig adfærd, bedes man kontakte politiet på 114.

1 af 2 Politiet var fortsat på stedet søndag eftermiddag. Foto: Per Rasmussen
2 af 2 Den 60-årige kvinde blev tapet fast til sin hospitalsseng i soveværelset. Her lå hun, til hun selv kunne vriste sig fri og kontakte hjemmeplejen. Foto: Per Rasmussen