Hantusch-dom: Kamillas morder smidt ud af landet

Samayullah Asef idømt 12 års fængsel og udvisning af landet for drabet på Kamilla Hantusch

Kamilla Hantusch' mor Lisbeth har den gulde forældremyndighed over datteren Yasmin, så Samayullah Asef skal ikke regne med at sin datter mere. (Privatfoto)
Kamilla Hantusch' mor Lisbeth har den gulde forældremyndighed over datteren Yasmin, så Samayullah Asef skal ikke regne med at sin datter mere. (Privatfoto)

Der var ingen formildende omstændigheder, da et nævningeting i dag idømte den 25-årige afghaner Samayullah Asef 12 års fængsel og udvisning af landet for bestandigt for drabet på sin 21-årige ekskæreste Kamilla Hantusch sidste sommer.

- Jeg er tilfreds med dommen. Det var det, vi havde håbet. Især er jeg glad for, at han er blevet udvist for bestandigt, sagde Kamilla Hantusch' mor, Lisbeth, efter dommen til Ekstra Bladet.

Forsvarer Erbil Kaya havde argumenteret for højst 12 års fængsel og en betinget udvisning, men retten i Sønderborg vægtede sagens alvor højest og fulgte dermed anklager Christina Korsgaards påstand om ubetinget udvisning.

Retsformanden oplyste ved domsafsigelsen, at alle nævninge og dommere var enige i 12 års fængsel, mens 11 var for en udvisning for bestandigt, mens en var for en betinget udvisning.

Med den lange fængselsstraf og udvisningen skal Samayullah Asef ikke regne med at komme til at se parrets fælles datter Yasmin.

- Hun vil slet ikke have noget med ham at gøre, siger Kamilla Hantusch' mor, Lisbeth, som har den fulde forældremyndighed over datteren.

Retten har talt: Han myrdede Kamilla

Samayullah Asef kværkede Kamilla Hantusch ihjel den 19. juli sidste år. Hun blev først fundet 11 dage senere.

Ifølge anklager Christina Korsgaard skete drabet i et anfald af sygelig jalousi efter flere måneder, hvor Samayullah Asef havde kontrolleret og overvåget Kamilla Hantusch.

Holdt øje med Kamillas lig i dagevis

Kamillas mor: - Hun blev kontrolleret

I sin procedure understregede anklageren, at Samayullah Asef ifølge et vidne havde udtalt, at han nok skulle sørge for, at Kamilla ikke fik en anden mand, og at datteren Yasmin ikke fik en anden far.

Under sagen er det også kommet frem, at Samayullah Asef angiveligt havde planer om at bortføre parrets fælles datter til Afghanistan.

Kidnapningsplanerne var angiveligt også grunden til, at de første retsmøder efter anholdelsen sidste sommer blev holdt for dobbeltlukkede døre.

Forsvarer Erbil Kaya ankede på sin klients vegne dommen til Vestre Landsret.

- Da han blev udvist, har vi næsten ikke noget at tabe i landsretten, sagde forsvarer Erbil Kaya efter dommen.

Samayullah Asef fik opretholdt sin fængsling, indtil han skal afsone sin straf.

Ekstra Bladet talte i december måned sidste år med Kamillas mor. Se det interview her.

Vi var også til stede til mindehøjtideligheden for Kamilla Hantusch. Se det her: