Har du set denne mand: Politiet efterlyser formodet voldtægtsmand

En ung mand på en sort damecykel er mistænkt for et voldtægtsforsøg i Hvidovre i sommer, oplyser politiet

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Københavns Vestegns Politi beder nu offentligheden om hjælp til at fange en formodet gerningsmand, der er mistænkt for en voldtægt 10. juni i år.

Derfor offentliggør myndighederne nu billeder af den formodet gerningsmand, der skulle have forsøgt at voldtage en ung kvinde i starten af 20’erne, da hun var på vej hjem fra Avedøre Station.

Voldtægtsforsøget blev ikke fuldbyrdet, fordi et vidne kom forbi, da den eftersøgte var i gang med at holde kvinden fast og befølte hende. Vidnet fik skræmt den formodet gerningsmand væk og efterfølgende hjulpet den forurettede kvinde.

Lang efterforskning
Manden beskrives i en pressemeddelelse fra Københavns Vestegns Politi som 18-20 år gammel af udenlandsk herkomst. Han har sort hår, fuldskæg og talte dansk med accent.

Politiet har en del spor i sagen, som peger på, at det er den eftersøgte, der har begået overgrebet, lyder det fra Københavns Vestegns Politi.

- Vi har efterforsket dette overgreb siden juni og blandt andet analyseret en række tekniske spor i sagen. Samtidig har vi i en længere periode haft overvågningsbillederne efterlyst internt i politiet uden held. Derfor vælger vi nu at dele dem med offentligheden i håb om, at vi derigennem kan få hjælp til at identificere gerningsmanden, siger politikommissær Henrik Hougaard.

Politiet oplyser også, at den unge mand havde en hvid t-shirt og sorte Adidas jogging bukser på under voldtægtsforsøget. Han kørte angiveligt på en sort damecykel med cykelkurv, hvor der lå en grå kædelås i.

- Vi ved ikke, hvem det er. Vi havde en ide om, at vi kunne få personen identificeret i lokalområdet, men det er ikke lykkedes. Derfor beder vi nu offentligheden om hjælp, uddyber Henrik Hougaard til Ekstra Bladet.

Han opfordrer alle, der har relevante oplysninger i sagen om at henvende sig til Københavns Vestegns Politi på telefon 43861448. De kan kontaktes døgnet rundt.

Opdateret 28. oktober: Denne artikel indeholdt tidligere to billeder af den efterlyste, frigivet af politiet. De er fjernet fra artiklen, efter den efterlyste meldte sig selv til politiet. Der var ifølge politiet tale om en mindreårig dreng.