Har kæmpet for gård i brand hele natten: Ung mand tilstår

En bilbrand lørdag aften spredte sig til en ejendom med stråtag, der er brændt helt ned

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

En stråtækket gård på Uglkærvej i Holstebro står ikke til at redde efter en omfattende brand, og en 17-årig mand er blevet anholdt i sagen.

Ved afhøringen tilstod den 17-årige at have forårsaget branden. Han vil blive løsladt senere på dagen.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, der modtog anmeldelsen klokken 23.15.

Baggrunden for anholdelsen lød tidligere på dagen, at den 17-årige udviste 'mistænkelig adfærd'.

- Vi har anholdt en yngre mand, som udviste mistænkelig adfærd, og som ikke kunne redegøre for, hvorfor han var ude på stedet. Vi er nu ved at undersøge hans relation til branden, lød det søndag morgen fra vagthavende Henrik Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Branden opstod ifølge politiets vagthavende ved, at en varebil, der holdt på ejendommens gårdsplads, brød i brand. Herfra spredte ilden sig til ejendommen.

Ingen personer kom til skade i branden, da husets beboere ikke var hjemme.

Til Dagbladet Holstebro Struer fortæller indsatslederen fra Nordvestjyllands Brandvæsen, at brandmændene har kæmpet med branden hele natten.

- Vi har kæmpet med branden hele natten, og vi troede, at vi havde reddet den ene længe. Men til sidst viste det sig, at vi alligevel ikke kunne holde den. Ilden løber i hulrum under taget, og når der først er ild i et stråtag er det ekstremt svært at slukke den, fortæller han til avisen.