Har mishandlet sine dyr i årevis - nu er det slut

Dømt gang på gang over vanrøgtede får. Nu har berygtet landmand fået fængselsstraf

Brian Taarup Larsen har flere gange fået dom for at mishandle sine får. Arkivfoto: Privatfoto
Brian Taarup Larsen har flere gange fået dom for at mishandle sine får. Arkivfoto: Privatfoto

Han har kaldt sig hobbylandmand og dyreejer i årevis. Alligevel har den 49-årige Brian Steen Taarup Larsen haft svært ved at forstå, hvordan man skal behandle sine dyr.

I hvert fald er det langt fra første gang, at landmanden fra Hundested har stået tiltalt for vanrøgt og mishandling af sine dyr.

Nu har retten imidlertid fået nok, og den 49-årige Larsen er netop blevet idømt fængselsstraf på 20 dage, en bøde på 25.000 kr samt mistet retten til at have noget som helst med dyr at gøre.

Det oplyser Retten i Roskilde til Ekstra Bladet.

Her ses nogle af Brian Taarups får på Lyngerupvej 50 ved Jægerspris. Krimi Fåreavler afviser vanrøgt

Brian Taarup Larsen har blandt dyrevenner været notorisk kendt for at vanrøgte sine får. Han er således både i 2013, 2014 og senest i 2015 blevet meldt til politiet og sigtet for vanrøgt og mishandling af sin fåreflok.

I 2015 aflivede dyrlægen blandt andet flere får akut på stedet ved ankomst til folden i Jægerspris, da dyrene var så svage, at de knap kunne stå og gå. Her fandt man også et tredje får dødt og i klemme i et hegn.

- Jeg har aldrig tjent 25 øre på mine får. Det har været en ren hobby, som jeg har brugt alle mine sparepenge på. Jeg gider ikke mere. Jeg har solgt alle mine får til en mand på Sydsjælland, udtalte Brian Taarup Larsen dengang til Ekstra Bladet i kølvandet på dommen.

To får måtte aflives på stedet, da politiet og en dyrlæge blev tilkaldt til Brian Taarup Larsens fåreflok i Jægerspris. Foto: Privatfoto Krimi Ny dom til fåreavler: - Jeg gider ikke mere

Her til middag afsagde Retten i Roskilde så endnu en dom, hvor den 49-årige stod tiltalt for i i alt tre forhold fra henholdsvis december 2013, januar 2014 samt februar 2014 ved ikke at have behandlet sine dyr godt nok.

Den tiltalte er tidligere blevet idømt bøder på 50.000 kr. samt 20 dages betinget fængsel for sin behandling af dyrene.

To får måtte aflives på stedet, da politiet og en dyrlæge blev tilkaldt til Brian Taarup Larsens fåreflok i Jægerspris. Foto: Privatfoto Krimi Ny sag mod berygtet og dømt fåreavler

Med dommen i dag frakendes Brian Taarup Larsen udover de 20 dages fængsel og bøden på 25.000 kr. også retten til 'at eje, bruge, passe, slagte eller i det hele taget beskæftige sig med dyr i de næste fem år'. 

Hans fængselsstraf blev gjort betinget med en prøvetid på to år.