Har ringet hjem til familien: Mystik om bortført mand

Politiet opfordrer en 25-årig mand til at kontakte dem - i følge politiet blev han tvunget ind i en bil under en skudepisode i Husum, men i weekenden har han kontaktet sin familie

Politiet afspærrede et stort område efter skyderi ved Husum Torv i torsdags. Foto: Foto: Steven Knap/Byrd
Politiet afspærrede et stort område efter skyderi ved Husum Torv i torsdags. Foto: Foto: Steven Knap/Byrd
Følg Krimi

Politiet i København ved stadig ikke, hvor en 25-årig mand befinder sig, og om han stadig er frihedsberøvet efter, han torsdag i følge politiet blev tvunget ind i en bil af andre yngre mænd.

Det skete i forbindelse med et skyderi ved Husum Torv i Brønshøj, København.

I weekenden har den 25-årige dog kontaktet sin familie.

- Han har ringet til familien nogen gange i løbet af weekenden. Familien siger, at han sover hos nogle venner, siger politikommissær ved Københavns Politi, organiseret kriminalitet, Steffen Thaaning Steffensen.

Imidlertid er der ikke nogen, som ved, hvem de venner er.

- Jeg vil opfordre ham til at kontakte os, og vi har også bedt familien sige det videre til ham, hvis han ringer igen. Vi vil gerne vide og se med egne øjne, om han er ok, siger politikommissæren, efter politiet mandag havde besøgt den 25-åriges familie

Hvad der er baggrunden for de begivenheder, der udspillede sig ved Husum Torv torsdag eftermiddag er endnu uklart.

Men klokken 1637 opstod der tumult på vejen blandt personer fra tre forskellige biler, en Audi, en Mercedes og en BMW.

Der blev affyret skud, og en mand blev foran øjnene på civile politifolk, som tilfældigvis var i området i anden anledning, tvunget ud af en af bilerne og ind i Audi'en. I følge politiets sigtelse speedede den op og var tæt på at påkøre en af de civile betjente, der sprang til siden.

Politiet affyrede skud mod Audi'en, men i første omgang forsvandt bilen fra stedet. Den blev siden fundet i Herlev med skudhuller i. Politiet siger, at der ikke er tegn i vognen på, at nogen er blevet ramt.

Tre mænd blev efterfølgende anholdt. To af de sigtede blev anholdt nogle timer efter skyderiet i Husum, mens den tredje blev anholdt natten til fredag.

De blev fremstillet i grundlovsforhør i fredags, sigtet for at bringe andre folk i fare ved at skyde i ukendt retning på gaden, pege med en pistol mod ukendte personer i en Mercedes og efterfølgende trække en person ud af bilen med henblik på frihedsberøvelse. En af de tre mænd er desuden sigtet for vold mod tjenestemand, da han, ifølge sigtelsen, forsøgte at køre en polititjenestemand ned under flugten.

De nægtede sig alle tre skyldige. Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, så de anholdtes forklaringer er ikke offentlig kendt.

Steffen Thaaning Steffensen siger, at han ikke ved om, der er tale om en konflikt mellem bander, eller om noget helt andet ligger bag.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.