Hash-bande smuglede 108 mio. kr. ud af Danmark: Fire idømt 28 års fængsel

Der er faldet hårde domme i 'Operation Moneymaker' om salg af godt fire ton hash

I hjulkassen på den 66-årige kvindes bil lå syv millioner kr. i euro-sedler. (politifoto)
I hjulkassen på den 66-årige kvindes bil lå syv millioner kr. i euro-sedler. (politifoto)

Fire ton hash blev smuglet ind i Danmark og solgt i Pusherstreet på Christiania, mens 108 millioner kr. blev kørt til bagmanden i Holland af en 66-årig kinesisk kvinde, som var penge-kurér for hashligaen.

Hun kørte i pendulfart mellem Danmark og Holland med betalingen, hvor de danske kroner altid blev vekslet til 500 euro-sedler før transporten.

Da den 66-årige, som bor i Holland, blev anholdt, fandt politiet syv millioner kr. i euro-sedler pakket ind i papir og skjult i en hjulkasse på kvindens bil.

Her finder politiet syv millioner kr. skjult i hjulkasse

I dag har Københavns Byret afsagt dom i sagen, som politiet døbte 'Operation Moneymaker'.

Tre mænd og den 66-årige penge-kurér er tilsammen idømt 28 år og seks måneders fængsel.

Firkløveret var tiltalt for import af 5,4 ton hash og udsmugling af 111 millioner kr., men ved dommen skar byretten lidt af begge dele og dømte for fire ton hash og 108 millioner kr.

Pengekurér græd
Den kinesiske kvinde brød, ifølge Ritzau, grædende sammen i retten, da hun fik sin dom på seks års fængsel. Hun blev dømt for groft hæleri og fik den højeste straf for den forbrydelse.

Bagmanden, en 47-årig marokkaner, fik den højeste straf, der kan idømmes i hash-sager, 10 års fængsel, mens en 49-årig fik ni års fængsel som hash-ligaens 'bankmand', og ham der holdt kontakten mellem bagmanden og køberne af de fire ton hash.

En 41-årig marokkaner fik tre et halvt års fængsel for at være manden, der samlede millioner ind fra hash-salget. Ifølge tiltalen samlede han 12 millioner kr. af de 108 millioner kr. ind, der svarer til salg af cirka 585 kilo hash.

De to marokkanske mænd og den kinesiske kvinde udvises for bestandigt. Den fjerde dømte har dansk statsborgerskab.

Tre ankede på stedet
Tre af de dømte ankede på stedet til Østre Landsret, men den 47-årige bagmand tog betænkningstid. Byretten besluttede, at de dømtes navne ikke må nævnes før den endelige dom.

Sagen blev efterforsket af Task Force Pusherstreet, der blandt andet brugte telefonaflytninger og hemmelige ransagninger for at fælde den professionelle bande.

Den marokkanske bagmand blev anholdt i Holland, hvor politiet fandt 762 kilo hash, der var klar til transport til Danmark. Han blev udleveret til retsforfølgning i Danmark, hvor han blev tiltalt for at have stået for eksporten af de godt fem ton hash fra Holland til Danmark.

Hash-lageret i Holland lå i en ejendom, som den 47-årige marokkaner havde lejet af den kinesiske kvinde, der var bandens penge-kurér. Hun kørte adskillige ture fra København til Holland i sin bil med hash-millionerne skjult.

Da hun blev anholdt med de syv millioner kr. var hun på vej til færgen i Rødby for at køre til Holland via Tyskland.

Ifølge anklageren i sagen Anders Trøck-Nielsen havde de fire tiltalte hver deres faste funktioner i den store hash-organisation.

Anklager: Det var en veldrejet hashorganisation

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.