Hash-handel blomstrer i Pusherstreet under Roskilde Festival

Politiet massivt til stede på og ved Christiania i disse dage. Går efter både pushere og hashkunder

Politiet går lige nu efter både sælgere og købere af hash på Christiania i anledning af Roskilde Festivalen. Foto: Mogens Flindt
Politiet går lige nu efter både sælgere og købere af hash på Christiania i anledning af Roskilde Festivalen. Foto: Mogens Flindt
Følg Krimi

Roskilde Festival giver også øget travlhed hos hash-pusherne på Christiania, hvor kunderne står i kø efter joints, hash og skunk, der bliver solgt i større mængder end på en almindelig hverdag.

Det ved Københavns politi, og derfor gik politiet i går i aktion mod Pusherstreet, og i dag var det købernes tur i området omkring Christiania.

Københavns dommervagt varetægtsfængslede i dag fire pushere, der blev anholdt i går, mens en 27-årig, der blev anholdt i Vermlandsgade for hashhandel og besiddelse af 479 gram hash, blev løsladt af retten. Alle nægter sig skyldige.

Overtrådte zoneforbud
To af de anholdte pushere havde zoneforbud mod at opholde sig i Pusherstreet, så ud over en eventuel straf for hashhandel, kan de nu se frem til syv dages fængsel for at overtræde zoneforbuddet.

Første gang et zoneforbud overtrædes koster det syv dage, anden gang 14 dage og tredje gang 40 dages fængsel.

- Vi ved jo godt, at op til Roskilde Festival er der flere kunder end sædvanligt, og de køber også større ind af joints, hash, skunk og hashkager. Derfor er vi massivt til stede i disse dage, og vi går ikke kun efter hash-sælgerne, men også køberne, siger vicepolitiinspektør Dannie Rise.

- Hvert år til Roskilde Festival sætter vi ind mod hash-salget og køberne. Vi vil gerne have, at folk holder sig væk. De købere, vi har haft kontakt med i dag og som typisk får bøder, har handlet lidt større ind end de plejer, fordi de skal til Roskilde, siger Dannie Rise.

Gang i handlen
Det større salg i Pusherstreet betyder, at der hele tiden skal nye forsyninger til.

En 25-årig blev i dag i dommervagten sigtet for at have haft 91 gram hash, 57 gram skunk, 56 gram pot, 117 almindelige joint og 20 store joints i hashbod 55 i Pusherstreet.

Ved anholdelsen havde han 1480 kr. på sig svarende til salg af knapt 30 gram hash. Han havde et zoneforbud fra 23. maj mod at opholde sig i Pusherstreet.

Politiet fandt også en sigtelse frem fra 23. maj for besiddelse og salg af samlet godt 700 gram hash samt pot og joint.

En 37-årig blev sigtet for besiddelse af næsten 1,7 kilo hash i et skralderum ved Pusherstreet og Mælkevejen. Han blev anholdt med en taske med hashen i skraldeskuret, og forinden havde politiet overhørt en samtale, hvor han sagde til en anden, at han havde 'halvanden stang' mellem benene - forstået 1,5 kilo hash.

I dommervagten forklarede den 37-årige, at ejeren af tasken var løbet ud af skuret kort før politiet kom, og at han intet kendte til tasken. Han mener, at en dna-test vil bevise, at han ikke har rørt ved tasken.

En 27-årig blev sigtet for samlet 700 gram hash, 60 gram skunk og joints i hashbod 50 ved Tinghuset. Under ransagninger på hans og moderens adresser fandt politiet 23.200 kr.

En 24-årig blev sigtet for 151 gram hash, 275 gram skunk, 21 store joints, 104 hashbolsjer og 30 hashkager. I dommervagten hævdede han, at han var på Staden for at købe hash, og mens han ventede på sælgeren kiggede han på bodens produkter. Politiet observerede dog, at han stod bag disken. Den 24-årige havde zoneforbud mod at være på stedet.

En 28-årig, der blev løsladt af dommeren, kørte i bil fra Christiania og politiet, der fulgte efter bilen, så, at han smed indpakkede hashplader fra sig. I lommen havde han 7500 kr., som han forklarede, han havde hævet i banken. Pengene stammede ikke fra hashhandel, forklarede den 28-årige.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt