Hash-handlers bror skød to betjente: - Bare han havde skudt nogle flere

Seks pushere dømt i dag. Den ene er bror til Mesa Hodzic, der skød to betjente på Christiania

Her er Mesa Hodzic blevet skudt af Aktionsstyrken, efter at han havde åbnet ild mod betjentene. Privatoptagelse.
Følg Krimi

Seks pushere fra Pusherstreet på Christiania er i dag blevet idømt samlet syv år og to måneders fængsel i Københavns Byret for at have deltaget i den organiserede hash-handel i fristaden.

En af de dømte er den 23-årige Dino Hodzic, der er bror til den 25-årige Mesa Hodzic, som skød to politifolk og en tilfældig forbipasserende på Christiania den 31. august sidste år, da politiet forsøgte at anholde Mesa Hodzic kl. 22.50 ved Fredens Ark.

Han var på vej væk med en Hummel taske proppet med hash, skunk og joint fra en af hashboderne. En politiassistent blev ramt hovedet af et skud, hans kollega blev ramt i låret, mens en polak, som Mesa Hodzic forvekslede med en civil betjent, blev skudt i benet.

Næste morgen blev Mesa Hodzic skudt af politiets aktionsstyrke, AKS, ved Vinkelhusene i Kastrup. Politiet forsøgte at anholde ham, men han åbnede ild med flere skud mod aktionsstyrken, som skød ham i lovlig nødværge. Han døde på hospitalet.

Dømt for taskens indhold
Ved byrettens dom i dag blev det slået fast, at både den afdøde Mesa Hodzic og hans bror Dino var involveret i den organiserede hashhandel på Christiania. Dino Hodzic blev idømt et år og ni måneders fængsel.

Steffen Leif Jørgensen, 41, der tidligere er idømt fem års fængsel for organiseret hash-handel på Christiania - en dom som er anket til Østre Landsret - fik i dag en ny dom på et års fængsel.

Han blev blandt andet dømt for indholdet af den Hummel taske, som Mesa Hodzic måtte smide fra sig, da han skød politifolkene.

Skød to betjente: Det gemte han i tasken imens

I tasken lå 506 joints, 1990 gram skunk og 1125 gram hash samt remedier fra hashboden som et bodklæde, en grensaks, elektronvægt og vareskilte.

Steffen Leif Jørgensens dna blev fundet på sportstasken. Dna-beviset var dog svagt, men sammenholdt med de øvrige beviser i sagen blev han fundet ansvarlig for taskens indhold, som Mesa Hodzic forsøgte at transportere væk efter hash-bodens lukketid.

Hans bror Dino og Steffen Leif Jørgensen samt fire andre pushere blev også dømt for et hashlager i en lejlighed i Multimediahuset, der blev fundet af politiet den 31. maj sidste år, og som blandt andet omfattede 48 kilo hash, 2,7 kilo skunk og en række andre hashprodukter.

Steffen Leif Jørgensen var tiltalt for at være 'overordnet leder' af en eller flere hashboder på Christiania, men det fandt retten ikke bevist, at han var.

- Vil skyde en masse betjente
Under retssagen kom det frem, at Dino Hodzic under sin varetægtsfængsling kom med udtalelser til fængselspersonale i Vestre Fængsel om sin bror Mesas drabsforsøg på politiassistenterne:

- Det er ikke godt, det min bror har gjort, men jeg ville bare ønske, at han havde fået skudt nogle flere betjente.

Han sagde også: - Jeg har ikke kræfter til at hænge mig selv herinde - det er meget nemmere at tage en pistol for tindingen og bare trykke. Men jeg vil hellere skyde en masse betjente, og så kan de skyde mig. Politiet skal bare skydes, og jeg skal nok skyde så mange som muligt.

Derfor var han bevæbnet: Truet af bandefolk inden han skød betjente

Dino Hodzic var tiltalt for trusler på grund af sine udtalelser til fængselsbetjentene, men retten frifandt ham, fordi dommerne ikke mente, at udtalelserne skulle være kommet videre - og ikke var rettet mod fængselsbetjentene.

Dino Hodzic, Steffen Leif Jørgensen og en 24-årig, der fik et års fængsel, er alle varetægtsfængslet efter dommen, mens de øvrige er løsladt. De seks dømte tog alle betænkningstid med hensyn til anke.

Anklageren i sagen, Tanja Søderlund, er godt tilfreds med dagens dom: - Jeg er tilfreds med strafniveauet i betragtning af, at der er sket delvis frifindelse i forhold til nogle af anklageskriftets 33 forhold. Der har været tale om en vanskelig bevisvurdering i forhold til dna-beviserne, siger anklageren.

Ud over Steffen Leif Jørgensen og Dino Hodzic blev følgende dømt i dag:

En 45-årig fik otte måneders fængsel og blev betinget udvist. En 24-årig fik halvandet års fængsel. En 59-årig fik et år og tre måneders fængsel og en 24-årig fik et års fængsel.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time