Havde 35 kilo amfetamin: Idømt 12 års fængsel

Kørte galt og blev knaldet med narko til mere end 10 millioner kroner: Manden siger, han blev truet og vil frifindes i landsretten

En 33-årig mand er i dag blevet idømt 12 års fængsel for at have været i besiddelse af mere end 35 kilo amfetam.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Manden blev anholdt 9. februar i år, da han i bil kørte galt på Strandlodsvej. Han var både påvirket af alkohol og kokain. I bilen fandt politiet knap et kilo amfetamin og 250 gram kokain. Dertil kom en bilnøgle, der hørte til en anden bil. Manden blev varetægtsfængslet for den relativt store mængde narkotika, han var blevet taget med i den bil, han kørte i. Ved den videre efterforskning fandt politiet nogle dage efter frem til den bil, som den beslaglagde bilnøgle passede til.

Anket
Der var tale om en udlejningsbil, hvor politiet fandt ikke mindre end 34,6 kilo amfetamin. Ifølge anklager Allan Kristensen var det pakket i 36 poser, som var identiske med den, manden var blevet taget med på sig, da han forulykkede. Cirka 950 vakuumpakkede gram af det stærkt vanedannende og farlige narkotikum i hver.

Manden har hele vejen igennem afvist at have noget med den voldsomme mængde narko, som ifølge politiet skulle sælges videre som led i den organiserede narkohandel.

Den nu dømte har i retten erkendt dele af anklagerne - blandt andet at han var i besiddelse af 'lidt' amfetamin og kokain og bilnøglen, som han selv havde lejet. Ifølge hans forklaring var han blevet truet til at leje bilen, fortæller hans forsvarsadvokat Thorkild Høyer til Ekstra Bladet.

Han har på vegne af sin klient anket afgørelsen til Østre Landsret:

- Vi mener, han er dømt med urette i det ene forhold, siger forsvareren med reference til den omfattende mængde narkotika, som blev fundet i udlejningsbilen, siger Thorkild Høyer, som betegner længden af den idømte fængselsstraf for meget hård.

- Det er jo det, man typisk får for drab.

Navneforbud
Anklageren er tilfreds med byretsdommen, selvom han havde krævet 14 års fængsel.

- Men jeg synes, at 12 år er en ganske rimelig dom. Vi har fået fjernet en meget stor mængde af et relativt hårdt narkotisk stof fra gaden, som nogle kriminelle lige nu står og mangler 35 kilo af, siger Allan Kristensen, som vurderer, at mængden på gadeplan kunne have indbragt over 10 millioner kroner.

Den nu dømte har under sagen været beskyttet af et navneforbud, som er blevet udstrakt til landsrettens behandling af sagen.

Ekstra Bladet er derfor afskåret fra at beskrive detaljer om manden, som kan identificere ham.