Havde anholdt den forkerte: Nye anholdelser i sag om fejt flaskeoverfald

16-årig dreng erkender overfald med flaske på tysk U-bane station

Midt på dagen i forrige uge blev den 17-årige pige, Julia, groft overfaldet bagfra med en flaske netop, som hun var gået ned på en U-bane station i den tyske by Essen.

To drenge var fuldt efter hende, og forsøgte at røve hendes rygsæk. Pigen gjorde voldsomt modstand, og de to overfaldsmænd flygtede med uforrettet sag.

Slået med flaske bagfra: Pige jager angribere på flugt i tysk by

siden anholdt politiet en 15-årig dreng, der blev sigtet i sagen om overfaldet. Men i dag skriver de tyske medier - blandt andet Bild - at den 15-årige ikke havde noget med overfaldet at gøre.

To 16-årige drenge er nu i stedet anholdt i sagen. Sagen har fået stor mediedækning, og vidneusagn har ført til, at først en 16-årig dreng blev anholdt.

Efter, at han var blevet anholdt blev han afhørt, og her tilstod han overfaldet. Ved samme lejlighed gav han også navnet på den anden gerningsmand til politiet. Kort efter blev også han anholdt.

15-årig fortsat fængslet
Den 15-årige, der i første omgang var sigtet i sagen, er dog ikke løsladt. Drengen er fortsat fængslet fordi, han mistænkes for at have deltaget i et røverisk overfald på en politimand.

Dette billede viser de to overfaldsmænd, der forsøgte at røve en rygsæk fra en 17-årig pige. Foto: Polizei Essen
Dette billede viser de to overfaldsmænd, der forsøgte at røve en rygsæk fra en 17-årig pige. Foto: Polizei Essen

Overfaldet udspandt sig fredag 13. april. I jagten på de to overfaldsmænd har politiet offentliggjort overvågningsvideo fra gerningsstedet, U-bane stationen i Essens centrum.

I den medfølgende pressemeddelelse omtales overfaldet som fejt. Det udspandt sig ved middagstid omkring kl. 12.30, hvor pigen kommer ned ad en trappe.

Bag hende følges hun tæt af den ene overfaldsmand, som nede for enden af trappen trækker en ølflaske op af frakkelommen, som han resolut svinger i baghovedet på den 17-årige pige.

Derefter hiver han fat i pigen, der gør voldsomt modstand. Øjeblikket efter kommer den anden gerningsmand også ned af trappen og deltager i overfaldet.

Han forsøger at rive pigens rygsæk til sig. Men pigen forsvarer sig indædt og sparker ud efter overfaldsmand nummer to.

Offer træner kampsport
Et par sekunder senere giver duoen op og flygter op ad trappen igen, mens pigen står alene tilbage.

Pige slået ned bagfra med flaske: Nu er mistænkt anholdt

I pressemeddelelsen beskriver politiet, hvordan de to taskerøvere havde fulgt efter pigen gennem flere gader, før de slog til på U-bane stationen på Viehofer Platz.

17-årige Julia havde dog ikke til sinds frivilligt at give sin rygsæk fra sig, og hun gjorde voldsomt modstand:

- Min datter var på vej hjem fra sin praktik. Hun ringede til min kone, og under opkaldet lagde hun mærke til to unge mænd. Hun var derfor allerede vagtsom, men selvfølgelig havde hun ikke forventet et slag med en ølflaske. Hun gjorde så meget modstand som hun kunne. Min datter er ret stærk, hun har gået til kickboksning i fem år, fortæller pigens 53-årige far til Bild.

Pigen slipper fra oplevelsen med en blodansamling, en flænge i hovedet og en mindre hjernerystelse.