Havde sprunget 1600 gange: Mads døde i fatal faldskærms-ulykke

En trænings-lejr med den danske faldskærms-elite endte i en tragedie, da 48-årige Mads Jensen mistede livet under et spring

Den rutinerede faldskærmsudspringer Mads Jensen mistede livet i en ulykke i Tjekkiet onsdag eftermiddag.  (Privatfoto)
Den rutinerede faldskærmsudspringer Mads Jensen mistede livet i en ulykke i Tjekkiet onsdag eftermiddag. (Privatfoto)

Det var en af Danmarks mest rutinerede og bedste faldskærmsudspringere, der onsdag eftermiddag mistede livet i en ulykke i den tjekkiske by Klatovy.

Det fortæller formand for Dansk Faldskærms Union Flemming Olsson til Ekstra Bladet.

- Det siger sig selv, at når man er en del af et eliteprojekt, så er man blandt de allerbedste i sin disciplin. Når man så tager på elite-træningslejre, så er det selvfølgelig, fordi man er vildt dygtig. Det er en elite-sportsmand, som vi desværre har mistet, siger formanden om den rutinerede springer, der nåede at springe cirka 1600 gange.

Mads Jensen var samlet med den ypperste elite i dansk faldskærmssport som forberedelse til de danske mesterskaber i 'Canopy Piloting' sammen med tre andre danske landsholdsspringere. Samtidigt fejrede den 48-årige dansker, at det var 25 år siden, han sprang for første gang.

Den tragiske ulykke skete i Klatovy i Tjekkiet. Foto: Google Maps Krimi Dansker død under faldskærmsudspring

Specifikke procedure
Formanden for Dansk Faldskærms Union vil endnu ikke gisne om, hvad der førte til Mads Jensens død. Han fortæller, at man lige nu afventer, hvad de tjekkiske myndigheders undersøgelser finder frem til.

- Vi har nogle ganske specifikke procedurer omkring sådan noget her, når det opstår. Der er tale om en fatal ulykke, som den tjekkiske havari-kommission er i gang med at undersøge. Der er en procedure, som bliver iværksat hver gang, der sker en sådan ulykke med noget, der har med luftsport at gøre, siger Flemming Olsson.

- Giver ulykken anledning til nogen selvransagelse i forhold til, om sikkerheden i sporten er god nok?

- Den her sport er gennemsyret af sikkerhedsaspekter. Alle udøvere af sporten, både dem der dyrker det på hobby-plan og professionelt, er fuldt ud bevidste om sikkerheden. Sikkerheden har altid højeste prioritet i hver eneste spring, fordi det er forbundet med stor risiko, hvis folk kommer til skade, siger formanden.

Stor sorg

Mads Jensen sprang for klubben NJFK i Aars i Nordjylland. Klubben udtrykte på Facebook stor sorg kort efter, at det var blevet bekræftet, at Mads Jensen havde mistet livet.

'Vi har i dag mistet en god kammerat, en der altid var der for andre, når de havde brug for det. Mads Mekanikker var i dag ude for en ulykke på en træningstur med DFU´s Eliteprojekt i Klatovy Tjekkiet. Mads du vil blive savnet og aldrig glemt.'