Hed romance gik helt galt: Dansk mand tiltalt for angreb på verdenskendt teleselskab

En 27-årig mand fra Vejle skal tirsdag i retten, hvor han står tiltalt for at hacke Vodafone. Årsag? Et online-forhold med en kvinde på den anden side af jorden gik galt

Følg Krimi

Ulykkelig kærlighed kan få folk til at gøre de værste ting. Den slags er blevet beskrevet i et utal af film, men nu har en sag om konsekvenserne af et knust hjerte også ramt Retten i Kolding.

Her er en 27-årig mand tiltalt i en omfattende hackersag, der blandt andet ramte 2,4 millioner kunder i Vodafone i New Zealand.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Ifølge avisen startede sagen i 2014, hvor den 27-årige mand indledte et online-forhold til en 15-årig pige fra New Zealand. I starten var der ingen drama, men senere løb det af sporet.

Danskeren fik efter sigende overtalt pigen til at vise sig nøgen på Skype, men det fandt hendes mor ud af. Derfor cuttede hun forbindelsen til den danske mand, men det stoppede ikke her.

Tiltalt for hævntogt
Pigen var angiveligt så forelsket, at hun trodsede sin mors dekret. Ifølge tiltalen fik vejlenseren lokket teenagerens fars password ud af hende, og så startede den danske mand sit hævntogt.

Anklagemyndigheden mener, at danskeren først hackede sig ind på forældrenes profiler på sociale medier og senere på det netværk, som faderes fitness-center blev styret fra.

Og så tog det ellers fart.

Tiltalen lyder på, at den 15-årige pige også blev udsat for hacking, og en række nøgenbilleder blev delt på pornografiske hjemmesider.

Gik ud over 2,4 millioner mennesker
Efterfølgende valgte manden efter sigende også at ringe til Vodafone, som han truede med at angribe, hvis ikke de droppede familien som kunder.

Det nægtede Vodafone, og så blev truslen til virkelighed.

Vodafones system i New Zealand brød sammen som følge af danskerens hackerangreb, og det gik ud over 2,4 millioner mennesker i landet.

Retssagen starter 13. november, og der vil blive fløjet vidner ind fra New Zealand. Blandt andet den nu 18-årige kvinde og hendes mor.

Den danske mand nægter sig skyldig i samtlige forhold.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.